21 Ağustos 2026
Altın 7094.45
BIST 14512.34
Dolar 48.0591
Euro 56.1414
Sterlin 65.4291
Ankara 35°C

Erzurum'da, 171 Köy Yolu Kar Nedeniyle Ulaşıma Kapandı!

Erzurum'da, 171 Köy Yolu Kar Nedeniyle Ulaşıma Kapandı!
Erzurum'da dün öğle saatlerinde başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 171 köy ve 37 mezranın yolu kapandı.

Erzurum'a kar geri döndü. Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına aldı. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 171 köy ve 37 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum- Bingöl karayolunun Çat ilçesi Çirişli mevkiinde gece saatlerinde 8 araç ve içerisindeki 88 yolcu mahsur kaldı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri karayolunu açarak mahsur kalan yolcu ve araçları kurtardı. Ayrıca kar nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan birisi doğum sancısı başlayan bir kadın ile 5 hasta da kar üstü araçlarıyla kurtarılarak ilçe hastanelerine kaldırıldı. İl merkezinde ise belediyeler iş makineleriyle kar temizlik ve tuzlama çalışması başlattı. Kar nedeniyle çok sayıda ağacın dalları kırıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bölgede en düşük hava sıcaklığı gece sıfırın altında 6 derece olarak Erzurum'da ölçüldü. Bölgedeki diğer bazı illerde de gece yine sıfırın altında olmak üzere hava sıcaklıkları Ardahan 4, Bayburt 4, Ağrı 1 olarak ölçüldü. Kar kalınlığının ise Erzurum il merkezinde 10, Palandöken'in yüksek kesimlerinde ise 90 santimetreye ulaştı. Yağışlı havanın bugün Erzurum ve bölgeyi terk etmesi bekleniyor..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir