Yaklaşık 300 köy yolunun kapalı olduğu ilde şehir beyaza büründü. Kar yağışı çocukları sevindirip şoförleri üzerken, kayak merkezlerine canlılık geldi.
Hafta sonu tatili olması nedeniyle Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistler doldu. Çok sayıda vatandaş kayak takımını, ailesini veya çocuğunu alarak kayak merkezine çıktı. Sömestr tatilinin de girmesiyle kimi eğitmenler öğrencilerine snowboard ve kayak eğitimi verdi. Bazı veliler ise çocukları ile birlikte kızak kayarak eğlendi. Kayak takımı bulamayan veya kızağı olmayan Erzurumlu çocuklar ise korniş parçaları ile kayağın tadına varmaya çalıştı.
Hafta sonu tatilini değerlendirmek maksadıyla piste çocukları ile birlikte çıktığını ifade eden Yasin Dalkıran, burada çocuklarını eğlendirmek istediklerini dile getirdi.
Çocuklarının okul sürecinde yorulduğuna dikkat çeken Dalkıran, burada hem kayak yapmayı öğrendiğini hem de stres attığını ifade etti.
Kayak takımı olmadığı için korniş parçasıyla kaydığını belirten Emrah Bingöl (15) ise, "Param olmadığı için kayak takımı alamadım. 10 yaşımdan beri bu şekilde kayak yapıyorum." ifadelerini kullandı.
Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kar yağışı yarın öğlen saatlerine kadar devam edecek.
Sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-4 derece üstünde olduğunu belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yaklaşık 10 derece düşeceğini kaydetti.
Kar yağışından sonra sis olabileceğine dikkat çeken yetkililer, sürücülere, yollardaki buzlanma olaylarına karşıda dikkatli olması uyarısında bulundu.
Erzurum Karayazı- Göksu karayolunun kapalı olduğunu ifade eden Karayolları yetkilileri, çalışmalara aralıksız devam ettiklerini vurguladı.
Sürücülerin gerekli tedbirlerini alarak yola çıkmalarını tavsiye eden yetkililer, zincir, kürek ve takoz gibi malzemeleri araçlarında bulundurmalarını istedi.
Erzurum İl Özel İdaresi yetkilileri de ilçelere bağlı yaklaşık 300 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirtti.
Yetkililer, yol açma çalışması başlatılması için yoğun kar yağışı ve tipinin durmasını beklediklerini kaydetti.