08 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 7°C

Esed kimyasal silahları imha edecek

Esed kimyasal silahları imha edecek
Amerikan kanalına konuşan Esed, ABD ve Rusya’nın uzlaştığı kimyasal silahların imhası planına tam anlamıyla uyacaklarını söyledi.

Amerikan Fox kanalına demeç veren Beşar Esed, kimyasal silah kullandıklarını reddetti, Birleşmiş Milletler raporunu gerçekçi olmamakla suçladı.

Esed, saldırıdan muhalifleri sorumlu tuttu, saldırıyla ilgili kanıtları 1 numaralı müttefiki Rusya’ya ilettiklerini duyurdu.

Esed, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’nın uzlaştığı kimyasal silahların imhası planına tam anlamıyla uyacaklarını söyledi.

Anlaşmayla ciddi bir zaman kazanmış görünen Esed, imhanın 1 milyar dolar tutacağını ve 1 yıl kadar süreceğini ileri sürdü.

Beşar Esed, kimyasal envanterinin listesini de yarın sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov ise Suriye'nin kendilerine Guta'daki saldırıyı muhaliflerin yaptığına dair belgeleri sunduğunu açıkladı. Ancak Ryabkov, henüz bir sonuca varmadıklarını da belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir