1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esed S-300’leri Aldık Dememiş!..
Esed S-300’leri Aldık Dememiş!..

Esed S-300’leri Aldık Dememiş!..

Suriye lideri Beşşar Esed’in Rusya’dan S-300 füze savunma sistemlerinin ilk partisini aldığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı!!

A+A-

Suriye lideri Beşşar Esed’in Rusya’dan S-300 füze savunma sistemlerinin ilk partisini aldığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Dünya basını, Lübnan gazetesi Al-Ahbar’ın, Esed’in S-300 füze savunma sistemlerinin ilk partisini aldığı yönündeki haberi ile çalkalanırken, Esed’in S-300’lerle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığı iddia edildi.

Ria Novosti’nin haberine göre, Esed’in açıklamalarının Hizbullah kontrolündeki Almanar televizyonuna özel röportajı öncesi Al-Ahbar gazetesine yapıldığı ifade ediliyor. Almanar’dan üst seviyede bir kaynak Ria Novosti’ye verdiği bilgide, Suriye liderinin, “Rusya ile anlaşma sağladığımız tüm konular yerine getirilecek. Onlardan bir kısmı da yerine getirildi.” ifadelerini kullandığını söyledi. İsminin verilmesini istemeyen kaynak, Esed’in S-300 füze savunma sistemlerinin sevkiyatı ile ilgili doğrudan herhangi bir açıklamada bulunmadığını belirtti.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir Al-Ahbar çalışanı da Ria Novosti’ye verdiği bilgide, Almanar televizyonu tarafından “profesyonelce çalınan” Esed’in konuşmalarının daha güvenilir olduğunu kaydetti.

Rusya S-300 füze savunma sistemlerinin Suriye’ye sevkiyatının gerçekleşebileceği yönünde açıklama yaparken, bunun uluslar arası hukuka uygun olduğunu ve savunmaya yönelik olduğuna vurgu yapıyor. Rus makamlarına göre S-300’ler bölgede istikrara katkı sağlayacak ve Suriye’ye dış askeri müdahale alternatifinin önünü kesecek.

Interfax’a açıklamada bulunan Rusya silah ihraç şirketinden bir kaynak ise, S-300’lerle ilgili sevkiyatı yapacaklarını söyledi. Kaynak açıklamasında batı basınında yer alan S-300’lerin Suriye’ye ulaştırıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Bugün Suriye’de tek bir S-300 füze savunma sistemi yok.” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.