Gezisine Cengiz Topel İlköğretim Okulu'ndan başlayan Nasrettin Hoca, eğitim öğretim sezonu boyunca ilçedeki bütün okulları dolaşacak. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Nasrettin Hoca, okul bahçesinde eşeğine ters binip tur attı. Öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı zor anlar yaşayan Nasrettin Hoca, eşeğiyle birlikte okulun içine girdi. Hoca, daha sonra okulun konferans salonunda düzenlenen programa eşeği ile birlikte çıktı. Çocuklara fıkralar anlatıp güldüren Nasrettin Hoca, okul yönetiminin kendisine takdim ettiği çiçeği eşeğine ikram etti.
Daha sonra sahneye çıkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuklarla sohbet edip yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Nasrettin Hoca'yı sık sık öğrencilerle buluşturacaklarını ifade eden Tütüncü, "Bu arada Nasrettin Hoca hepimiz için çok önemli onların fıkraları çok önemli. Onun fıkralarından çıkaracağımız çok dersler çok hayat hikâyeleri var. Sizlerle Nasrettin Hoca'yı buluşturmak Kepez Belediyesi'nin çok önemli eğitim ve kültür faaliyetidir. Bu projeye bu yıl başladık. Bundan sonrada bunun gibi projelere devam edeceğiz. Sadece Nasrettin Hoca değil bizim kültürümüzde bizim medeniyetimizde çok önemli olan kültürel değerlerimizi ve böyle masalsı kahramanlarımızı sizlerle buluşturup onların ahlak eğitimlerini sizlerle paylaştıracağız." diye konuştu.
Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra okul binası önüne çıkıp öğrencilerle ve Nasrettin Hoca ile basın mensuplarına poz verdi.
Nasrettin Hoca figürünü Kepez Belediyesi Tiyatro Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, eşini ise oyuncu Özge Öztürk canlandırıyor.
(CİHAN)
