1966 yılında çalışmak için gittiği Almanya'da işe girmesinin ardından 6 yıl sonra da eşini yanına getiren Sefa -Nevriye Erer çiftinin mutlu hayatları ikinci çocukları olarak dünyaya gelen kızlarının 6 yaşında yaptığı bir yazamazlık sonucunda kabusa dönmüş. Kızı Sevda'nın yaptığı bir yazamazlığa kızan Sefa Erer'in attığı bir tokat küçük Sevda'nın ölümüne neden olunca karı koca anlaşarak cesedi ortadan kaldırmışlar. Boş bir araziye Sevda'nın cesedini gömen çift, Alman makamlarına da kızlarının kayıp olduğunu bildirmiş. Yetkililerin aramaları da sonuç vermeyince 1978 yılında yaşanan acı olay tam 18 yıl boyunca aile içinde sır olarak kalmış. Ancak, 1996 yılı başında Erer çiftinin aralarında başlayan geçimsizlik ve Anne Nevriye Erer'in yaşamaya başladığı sığınma evindeki itirafları bu sırrı da açığa çıkarmış.
Anne Nevriye Erer, yaşadığı olumsuzlukların da etkisi ile, kızı Sevda'nın bir tokat darbesi ile öldüğü gerçeğini Almanya makamları ile Nevşehir'de yaşayan ailesine anlatınca Sefa Erer, bu sefer 07 Mayıs 1997 tarihinde eşini sığındığı kadın sığınma evinde boğarak öldürmüş.
Yeğeninin öldürüldüğünü öğrenin ağabey Özdemir Taşan, kız kardeşinin de kocası tarafından öldürüldüğü iddiası ile İnterpol'e başvurunca Türkiye'deki yargı süreci de başlamış. İnterpol tarafından izlenen Sefa Erer, 1998 yılında izinli olarak geldiği memleketi Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeniyaylacık köyünde yakalandı. Ancak, Gülşehir Nöbetçi Mahkemesi zanlıyı delil yetersizliğinden serbest bıraktı. Ama Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı devam ettirdi. Alman makamlarına da bilgi veren Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı, yaklaşık 10 yıl süren soruşturma sonrasında delilleri toplayarak yine Gülşehir'de Asli Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 2007 yılındaki davada Gülşehir Asliye Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
Dosyayı inceleyen Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi bu sefer delilleri yerinde görerek Sefa Erer hakkında yakalama kararı verdi. 2007 yılında Nevşehir'e geldiğinde yakalanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne konuldu ve yargılama Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 2 yıllık yargılamanın ardından Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı 10 Kasım 2009 Salı günü karara bağladı ve Sefa Erer'in müebbed hapsine karar verdi. Bütün bu gelişmeleri takip eden ölen eş Nevriye Erer'in ailesi, Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi çıkışında kararla buruk bir sevinç yaşadıklarını söylediler.
Nevriye Erer'in kardeşi Özdemir Taşan, geçte olsa Türk adaletinin verdiği kararın kendilerine buruk bir sevinç yaşattığını belirterek, adalet makamlarına teşekkür etti. (CİHAN)
