Saadet Partisi (SP) İl Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı Musa Yüce, lavuar alanıyla ilgili endişeleri olduğunu dile getirerek Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i uyardı. Yüce, "Büyük ve yüksek bir yapılaşma ile elimizde bulunan bu son alan fırsatını da kaçırmayalım. Alan üzerinden rant düşünenlerin oyununa gelerek kentimize ihanet etmeyelim." dedi.
Bazı duyumların kendilerini rahatszı ettiğini ifade eden Yüce, lavuar alanı ile çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Yüce, şunları söyledi: "Alanla ilgili belediye ve kent konseyi kararları, kentin tek büyük alanı olan yerin meydan ve sosyal içerikli küçük çaplı yapılaşmalar olması şeklinde düzenlenmesiydi. Gelinen son aşama ise alan düzenleme yarışması için yapılacak ihalenin şartnamesi hazırlık sürecidir. Aldığımız bazı duyumlar, alan düzenlemesinde genel olarak arzu edilen çalışmanın dışında bir yapılaşma hazırlığı olduğu şeklindedir. Görüşülen taslak şartname, büyük ve yüksek yapıların inşasına müsait bir düzenleme getirmektedir. Yetkili ve ilgilileri tekrar uyarmak istiyoruz.
Lütfen şehrimizin önünü tıkamayınız. Büyük ve yüksek yapılaşmalar ile elimizde bulunan bu son alan fırsatını da kaçırmayalım. Alan üzerinde rant düşünenlerin oyununa gelerek kentimize ihanet etmeyelim. Kmauoyu konunu özellikle birinci derecede sorumlusu olan belediye yetkililerinden gerekli hassasiyeti göstermesini beklemektedir."
FRANSIZLAR ZAMANINDA YAPILMIŞTI
1950'li yıllarda Fransızlar zamanında inşa edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait kömür yıkama tesisi, işlevini yitirerek 5 yıl önce kaldırılmıştı. Yıkılan tesisin son binası ve 3 kulesinin yıkımı, Anıtlar Kurulu tarafından kültür mirası olduğu gerekçesiyle durdurulmuştu.
Dar bir alanda yer alan Zonguldak kent merkezinin geniş bir yeşil alan ve kent meydanına kavuşmasını sağlayacak alan, Anıtlar Kurulu kararıyla bekletiliyor. (CİHAN)