19 Aralık 2025
Altın 5967.947
BIST 11340.97
Dolar 42.8027
Euro 50.2184
Sterlin 57.253
Ankara 7°C

Eski Numune Hastanesi'nin Yerine Yapılacak Parkın Temeli Atıldı

Eski Numune Hastanesi'nin Yerine Yapılacak Parkın Temeli Atıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hastaneler Caddesi’ndeki eski Numune Hastanesi’nin yerinde inşa edilecek sosyal yaşam alanı ve rekreasyon parkının temelini attı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hastaneler Caddesi’ndeki eski Numune Hastanesi’nin yerinde inşa edilecek sosyal yaşam alanı ve rekreasyon parkının temelini attı. Park, engelli vatandaşların da istifadesine sunulan fiziki imkanlarla donatılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, eski Numune Hastanesi’nin bulunduğu Hastaneler Caddesi’nde yapılacak kapalı otopark ve sosyal yaşam alanının yapımına başlandığını açıkladı. Başkan Küçükler, “Hastaneler Caddesi’nde hayata geçireceğimiz proje, birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Yapısal bakımdan altı kapalı otopark, üzeri de rekreasyon alanı olarak inşa edilecek olan sosyal yaşam alanının en büyük özelliği ise engelli vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak fiziksel koşulları olacak.” diye konuştu.
Projenin ihalesinin bir süre önce yapıldığını ve temele ilk harcın koyulduğunu belirten Başkan Küçükler, “Erzurum şehir merkezinin sosyal yaşam ve rekreasyon alanları bakımından eksiklikleri var. Vatandaşlarımızın şehir merkezi dışına çıkmadan ailece vakit geçirebilecekleri ortamlar neredeyse yok. İşte biz bu eksikliğin giderilmesi noktasında bir proje tasarladık. Projemiz tamamlandığında Hastaneler Caddesi’nin çehresi neredeyse tamamen değişecek. Vatandaşlarımız rekreasyon ve sosyal yaşam alanında vakit geçirebilmek için bu bölgeye akın edecek.” şeklinde konuştu.

Küçükler, içerisinde yürüme yolları, çocuk oyun alanı da bulunacak parkın en büyük özelliğinin ise engellilerin kullanımına imkan sağlaması olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir