17 Şubat 2026
Altın 6984.16
BIST 12433.5
Dolar 43.7082
Euro 51.7604
Sterlin 59.5227
Ankara 9°C

Eskişehir Film Festivali Yarın Başlıyor

Eskişehir Film Festivali Yarın Başlıyor
12. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, yarın düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Anadolu

Anadolu Üniversitesi'nden verilen bilgiye göre, 1–11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin açılışı, yarın Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sinema Anadolu'da yapılacak.

Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri'nin de dağıtılacağı festival boyunca 40'a yakın ödüllü ve başarılı bulunan film ile öğrenci filmlerinin de yer aldığı 46 kısa filmin gösterimi yapılacak.

Festivalin açılış töreninde, sanatçılar Cüneyt Arkın ile Zühal Olcay'a ''Onur Ödülü'', Hilmi Etikan ile Sadi Çilingir'e ''Sinemaya Emek Ödülleri'' verilecek.

Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri'nin de dağıtılacağı festival boyunca 40'a yakın ödüllü ve başarılı bulunan filmlerin gösterimi yapılacak.

Festival haberleri Yunanistan'daki medya kuruluşlarına da gönderilecek. Festivale, Selanik Aristotales Üniversitesi Kitle İletişimi ve Gazetecilik Bölümü'nden katılacak bir grup öğrenci, festivalin haberlerini yapıp Yunanistan'daki medya merkezlerine gönderecek.

Ayrıca, her iki üniversitenin iletişim fakültesi öğrencileri etkinlik boyunca bir gazete çıkaracak ve festival haberlerini bu gazetede yayınlayacak.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın, Festivalle üniversite ve Eskişehir'in daha da tanınmasını sağlayacaklarını söyledi.

Prof. Aydın, amaçlarının kültürü hizmet etmek ve sanatçıya sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir