1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eskişehir Valisi Tuna Görevine Başladı
Eskişehir Valisi Tuna Görevine Başladı

Eskişehir Valisi Tuna Görevine Başladı

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir’in merkezde görevlendirilmesi ardından, yerine atanan eski Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir’de görevine başladı.

A+A-

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir’in merkezde görevlendirilmesi ardından, yerine atanan eski Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir’de görevine başladı. Şehrin, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını daha iyi değerlendireceklerini ifade eden Tuna, “Kardeş ülkelerle daha çok kaynaşacağımız, onların lokomotif gücü olarak birlik, beraberlik, ev girişimcilik ruhu ile daha yüksek hedeflere yol alabileceğimiz bir süreçten geçiyoruz.” dedi.

Eskişehir'in yeni valisi Güngör Azim Tuna, sabah saatlerinde geldiği valilik önünde, öncelikle kurum müdürleriyle selamlaştı. Daha sonra merasim taburunu selamlan Tuna, valilik makamına geçerek basın mensuplarıyla tanıştı. Eskişehir’de yapacakları hakkında bilgi veren Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’in halkıyla bütünleşerek, Türk dünyasının bir lokomotifi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Vali Tuna, “İki yılı aşkın bir süredir gururla yürüttüğüm Çanakkale Valiliği görevinden ayrılmış, Anadolumuzun gözbebeği Eskişehirimizde bugünden itibariyle göreve başlamış bulunuyorum. Bu vesileyle göreve başlarken Eskişehir halkına en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunarım. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti önemli bir fırsat. Kardeş ülkelerle daha çok kaynaşacağımız, onların lokomotif gücü olarak birlik, beraberlik ve girişimcilik ruhu ile daha yüksek hedeflere yol alabileceğimiz bir süreçten geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve sanat etkinliği, binlerce misafire ev sahipliği yapacaklarına değinen Tuna, Türk dünyasının Eskişehir’de kucaklaşacağını kaydetti. Tuna, şöyle devam etti: “Bu yılın geriye kalan bölümünde de önümüzdeki yıllara sarkacak şekilde hep birlikte Eskişehir halkıyla birlikte yapacağımız etkinlik ve projelerle bu yılı en iyi şekilde değerlendirip, akabinde Eskişehir’e bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz.”



CİHAN

Eskişehir Valisi Tuna görevine başladı

Eskişehir Valisi Tuna görevine başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.