1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eskişehir Valisi Tuna: Yolu Kapatmalarına Müsaade Etmeyeceğiz
Eskişehir Valisi Tuna: Yolu Kapatmalarına Müsaade Etmeyeceğiz

Eskişehir Valisi Tuna: Yolu Kapatmalarına Müsaade Etmeyeceğiz

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Espark Alışveriş Merkezi önünde 13 gündür yolu kapatarak devam eden çadırlı eylemin polis tarafından sona erdirilmesini değerlendirdi.

A+A-

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Espark Alışveriş Merkezi önünde 13 gündür yolu kapatarak devam eden çadırlı eylemin polis tarafından sona erdirilmesini değerlendirdi. Polisin duyarlı ve hassas bir şekilde olayı sonuçlandırdığını söyleyen Tuna, eylemci grupların yeniden yolu kapatmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Tuna, 13 gündür süren eylemde göstericilerin destek aldığını ifade ederek, “Bunlar eylemlerini dışarıdan muhtelif desteklerle bu zamana kadar sürdürdüler. Bu destekler olmasa bu gençler bu eylemi sürdüremezler. Bunu bir şekilde tespit etmek lazım.” dedi.

Taksim Gezi Parkı olaylarına Eskişehir'de destek vermek için bir araya gelen sol ve marjinal gruplar 4 Haziran'da Espark Alışveriş Merkezi önünde çadır kurarak yolu trafiğe kapatmıştı. 13 gündür kapalı olan yol, bugün polislerin müdahalesiyle açıldı. Olaylarda biri Fransız vatandaşı olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olayları değerlendiren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, polisin duyarlı, hassas ve soğukkanlı hareket ettiğini söyledi. Azınlık ve marjinal gruplardaki gençlerin de bu ülkenin çocukları olduğunu ifade eden Tuna, “Onları da tabi ötekileştirmiyoruz, ama yaptıklarının yanlış olduğunu kesinlikle söylememiz lazım. Hiçbir şekilde iletişime imkân vermeyen, kapalı iletişimi veya başka bir şeyi tanımayan bir grup bunlar.” ifadelerini kullandı.

"ALDIKLARI DESTEKLERLE EYLEMLERİNİ SÜRDÜRDÜLER"

“Bunlar eylemlerini dışarıdan muhtelif desteklerle bu zamana kadar sürdürdüler. Bu destekler olmasa bu gençler bu eylemi sürdüremezler.” diyen Vali tuna, bu konuda eylemcilere destek verenlerin kamuoyu tarafından bilindiğini ifade etti. Çevre esnaf ve halkın korkularından bir şey diyemediğini ifade eden Tuna, “Bu bizim görevimizdi ve bu görevimizi yaptık. Ama çok hasara ve zarara, herhangi bir yaralanmaya sebep olmadan yapmış olmamız bizim için önemli bir kazançtır. Bu vesileyle Eskişehir halkına çok teşekkür ediyorum. Hem de polisime gösterdiği hizmetten ve dikkatli çalışmasından dolayı da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

"YOLU KAPATMALARINA ARTIK MÜSAADE ETMEYİZ"

Vali Tuna, bundan sonra da Espak’ın önünden geçen yolun kapatılamayacağını ve gereken müdahalenin yapılacağını ifade etti. Tuna şöyle devam etti: “Yolu kapatmalarına müsaade edemeyiz. Oradaki amaç yolu kapatarak bölgeyi durdurmak. Yine o yolu kapatabilirler. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın.” CİHAN

Eskişehir Valisi Tuna: Yolu kapatmalarına müsaade etmeyeceğiz

Eskişehir Valisi Tuna: Yolu kapatmalarına müsaade etmeyeceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.