22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0619
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Eskişehir'deki Hızlı Tren Kazası/2

Eskişehir'deki Hızlı Tren Kazası/2
Ankara'dan saat 11.00'de hareket eden 91003 sefer sayılı Yüksek Hızlı Tren (YHT)'in lokomotifi ve vagonları Eskişehir merkeze bağlı Hasanbey köyü yakınlarında raydan çıktı.
Ankara'dan saat 11.00'de hareket eden 91003 sefer sayılı Yüksek Hızlı Tren (YHT)'in lokomotifi ve vagonları Eskişehir merkeze bağlı Hasanbey köyü yakınlarında raydan çıktı. YHT'nın hızlı tren hattından konvansiyonel hatta geçerken kaza yaptığı öğrenildi. Yüksek Hızlı Tren'de bulunan bazı şeker ve kalp hastası olan yolculara olay yerine gelen ambulanslardaki sağlık ekibi müdahale etti. Kazadan etkilenen 4 yolcu Eskişehir'deki hastanelere kaldırdı.

TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre kaza saat 13.00 sıralarında konvansiyonel hatta makas değişikliği sırasında yaşandı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yolcuların tahliyesi için olay yerine güvenlik güçlerine ait çok sayıda otobüs gönderildi. 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Destek Üs Komutanlığı'na ait otobüslerle de yolcular kent merkezine taşınırken, çok sayıda asker ve polis de yardım için bölgeye sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine giden polis ise çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. YHT'deki yolcular, ambulans ve otobüslerle sevk edildi. Vali Mehmet Kılıçlar ve Emniyet Müdürü Hanefi Avcı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Kılıçlar ve Emniyet Müdürü Avcı, incelemede bulunduktan sonra yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kılıçlar, kazada ölen ya da yararlanan olmaması sevindirici olduğunu ve yolcuların tahliyesinin yapıldığını söyledi.

Ankara-Eskişehir seferini yapan YHT'nin bazı vagonlarının, Hasanbey köyü yakınlarında raydan çıktığını belirten Vali Kılıçlar, ''Kazada ölen ya da yaralanan olmaması sevindirici. Yolcuların tahliyesi devam ediyor.'' dedi.

Kılıçlar, kazanın hızlı trenin kendi hattından konvansiyonel hata geçiş yaptığı sırada meydana geldiğinin sanıldığını ifade etti.

Bu arada, Yüksek Hızlı Tren'de bulunan bazı şeker ve kalp hastası olan yolculara olay yerine gelen ambulanslardaki sağlık ekibi müdahale etti. Kazadan etkilenen 4 kişi kentteki hastanelere kaldırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir