1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esma-i Hüsna Derslerine Görkemli Kapanış Töreni
Esma-i Hüsna Derslerine Görkemli Kapanış Töreni

Esma-i Hüsna Derslerine Görkemli Kapanış Töreni

Mustafa İslâmoğlu'nun 5 yıldır sürdürdüğü Esmâ-i Hüsnâ dersleri görkemli bir kapanış programıyla sona eriyor.

A+A-

Mustafa İslâmoğlu'nun 5 yıldır sürdürdüğü Esmâ-i Hüsnâ dersleri görkemli bir kapanış programıyla sona eriyor. 9 Haziran'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek bu özel programa, İstanbul başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından davetlilerin katılması bekleniyor.

İslâm mütefekkirlerinden Mustafa İslâmoğlu'nun 2008 yılında Akabe Vakfı'nda başlattığı Esmâ-i Hüsnâ dersleri sona eriyor. Yaklaşık 5 yıldır süren ve bugüne kadar 83 oturumda detaylıca anlatılan 99 güzel isim, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 9 Haziran Pazar günü saat 14:30'da yapılacak 'Hıtâmuhu Misk' programıyla son buluyor.

Akabe Vakfı'nın düzenlediği 'Hıtâmuhu Misk' programında Mustafa İslâmoğlu, "özel bir ders" işleyecek. Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak programda 5 yıllık çalışmanın sinevizyonu ve Senai Demirci'nin yapacağı Esmâ duası yer alacak.

Büyük bir ilginin beklendiği programa, sivil toplum, akademi, sanat ve siyaset camiasından önemli simalar katılacak. Halka açık olarak gerçekleştirilecek program Hilal Televizyonu'ndan da canlı olarak yayınlanacak.

İslâmî düşünce konusunda çok sayıda yayınlanmış eseri bulunan Mustafa İslâmoğlu, 5 yıldır Akabe Vakfı'nda "açık ve sivil bir üniversite" olarak Esmâ-i Hüsnâ dersleri yapıyordu. Kur'an'dan yola çıkarak Allah'ın 99 ismini işleyen İslâmoğlu, her bir esmânın, lugavî, nazarî ve Kur'anî çerçevesi yanında hayata yansıyan boyutlarıyla da günümüzün diliyle anlatıyordu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.