Esnafı dolaşan Ç.Ş. (28), belediyeye ait şehir içi taşımacılığında kullanılan akıllı kart (CAN KART) arka yüzlerine reklâm aldığını söyleyerek esnafla pazarlık etti. Pazarlıkta fiyat veren Ç.Ş. (28) daha sonra kartların arkasına konulmak üzere bulunduğu işyerine ait fotoğraf çekimi yaptı. Bahse konu kartların İstanbul'da basıldığını söyleyen Ç.Ş. iki ayrı işyerinden 600 TL para alarak 10 gün sonra kartların geleceğini söyledi.
Bir müddet sonra durumdan şüphelenen işyeri sahipleri belediyeyi arayarak durumla ilgili bilgi istedi. Belediye yetkilileri tarafından böyle bir personellerinin olmadığını öğrenen işletme sahipleri durumu polise haber verdi. Olay sonrası çalışmalarını detaylandıran Asayiş Şubesi'ne bağlı dolandırıcılık masası ekipleri, Erzincan'da bulunan tüm matbaaları gezerek verilen eşkal üzerinde çalışma yaptı. Kısa süre sonra şüpheliye ulaşan ekipler gözaltına aldı.
Yapılan ilk sorgu sonrası suçunu itiraf ettiği öğrenilen Ç.Ş., adli mercilere sevk edildi. Ç.Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.