21 Ağustos 2026
Altın 7141.83
BIST 14514.82
Dolar 48.0591
Euro 56.161
Sterlin 65.6155
Ankara 27°C

Esnafın İş Yapamaz Hale Geldiği Antalya Kaleiçi'ne Çeki Düzen Verilecek

Esnafın İş Yapamaz Hale Geldiği Antalya Kaleiçi'ne Çeki Düzen Verilecek
Antalya Kaleiçi esnafı yaşanan ekonomik kriz sebebiyle iş yapamaz hale geldiğini dile getirerek, yardım istedi. Antal

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan Antalya Kaleiçi Derneği birinci bilgilendirme toplantısında Kaleiçi'nin sorunları ve esnafın talepleri masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ömür Kuşçu, esnafın açlıkla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. 1984 yılında Uluslararası Turizm Yazarları Birliği'nden (FİJET) Altın Elma ödülü alan Kaleiçi'nin bugün unutulmaya yüz tuttuğunu savunan Kuşçu, "Sanki böyle bir yer yokmuş gibi, hiç inşa edilmemiş gibi davranılıyor. Kaleiçi'ni artık kimse düşünmüyor." dedi. Kaleiçi'nin Antalya'nın tüm kesimlerinin gündeminde olmasına ve birçok proje üretilmesine rağmen bunların bir türlü hayata geçirilememesinden yakınan Kuşçu, artık somut adımlar atılmasını talep etti.

Kaleiçi'nin günlerine kavuşturulmasında, esnafın hal ve hareketlerine çeki düzen verecek eğitim çalışmaları içinde olduklarını da dile getiren Kuşçu, "Esnaf artık Kaleiçi'nde atletle müşteriye bakmayacak, kapının önünde tavla oynanmayacak." dedi. Kaleiçi'ni tabela çöplüğü olmaktan kurtarmaya dönük çalışmalar içinde olduğunu söyleyen Kuşçu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Mevcut görüntü kirliliği yaratan tüm levhalar toplatılarak, tarihi bölgemize yakışan yönlendirme levhalarının uygun noktalara konumlandırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca yaşanan otopark sıkıntısını da çözmek için elimizden geleni yapacağız."

Ömer Kuşçu, diğer taleplerini ise şöyle sıraladı: "35 yıldır kapalı olan Kesik Minare açılsın, elektrikli faytonlar ile ring hizmeti verilsin. Karaalioğlu Parkı'nda yapılan Ramazan etkinlikleri Kaleiçi'ne kaydırılsın. Altın Portakal Film ve Piyano Festivali etkinliklerinde Kaleiçi'ne de yer verilsin. Deniz taksisi harekete geçsin. PTT kurulsun. Web sayfası oluşturulsun." (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir