İlçede Pazartesi ve Perşembe pazarlarına haziran, temmuz ve ağustos aylarında başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa, Rus ve İskandinav ülke vatandaşlarının geldiğini belirten Şen, bunların da daha çok alıcı değil bakıcı olduklarını belirtti.
Sezon başından bu yana esnafın ilk defa 10 Eylül'den itibaren yüzünün gülmeye başladığını belirten Şen,"Sezon başından bu yana morallerimiz bozuktu. Zaten geçen yıl da sezon kötü gitmişti. Her 2 pazara da çok turist geliyor. Fakat alış veriş yapmıyorlar. Sadece bakıyorlar. 10 Eylül'den itibaren gelen Hollanda, Rus, Belçika ve kısmen de Alman turistler alış veriş yaparak pazarda canlılık oluşturdu. Sezon sonunda da olsa yüzümüz güldü."diye konuştu.
Sezon başından bu yana ilk defa yüzlerinin güldüğünü belirten Ali Acır, esnafın 2000'li yıllardaki Alman turist yoğunluğunu özlediğini ifade etti. Eylül ayının ilk haftasının gözde turistlerinin Hollanda ve Belçikalılar olduğunu belirten Ali Acır, 2 ülke vatandaşlarının tatil bitimi ülkelerine gitmeden önce mutlaka pazardan alış veriş yaptıklarını söyledi. Acır, "Üç aydır işlerimiz iyi gitmiyordu. Aldığım yazlık konfeksiyon malzemeleri elimizde kalacak diye çok korkuyordum. Bir hafta içinde malın yüzde 75'i elimizden çıktı. Bayrama sevinç ve huzur içinde girdiğim için mutluyum." diye konuştu.
Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, bayramda bölgedeki otellerin yüzde 87 oranında dolu olduğunu belirtti. Side destinasyona gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Orta Avrupa, Rus ve İskandinav turistlerin oluşturduğunu belirten Cengiz Haydar Barut, Ramazan ayı başında kaybettikleri yüzde 5'lik yerli turist açığını Alman, Belçika, Hollanda, Macar, Norveç, İsveç, İsviçre, Danimarka, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Avusturyalı turistlerle kapatmaya çalışacaklarını ifade etti.

