21 Ağustos 2026
Altın 6980.81
BIST 14396.54
Dolar 48.0242
Euro 56.1055
Sterlin 65.2339
Ankara 24°C

Estonya Büyükelçisi Orav: İyi İlişkilerimizin Daha Da Kuvvetlenmesini Diliyorum

Estonya Büyükelçisi Orav: İyi İlişkilerimizin Daha Da Kuvvetlenmesini Diliyorum
Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Aivo Orav, Estonya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin daha kuvvetlenmesini dilediklerini belirtti. Büyüke

Büyükelçi Orav, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Vali Kızılcık, kabulde yaptığı konuşmada, 4 bin yıllık tarihi geçmişi ile turizm, kültür ve ticaret merkezi olan Trabzon'un Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kızılcık, "Sizleri bölgesel önemi çok büyük olan merkez konumundaki Trabzonumuzda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ümit ediyoruz ki burada kaldığınız zaman süresince hoşça vakit geçirirsiniz." dedi.

Vali Kızılcık, ziyaretin iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Büyükelçi Aivo Orav'ın İngilizce yaptığı konuşmayı ziyareti takip eden basın mensupları için Vali Recep Kızılcık Türkçeye çevirdi.

Estonya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu dile getiren Büyükelçi Orav iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin ileride daha da kuvvetlenmesini istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi Orav'a plaket verirken Büyükelçi Orav da Kızılcık'a ülkesini tanıtan bir albüm hediye etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir