19 Aralık 2025
Altın 5952.478
BIST 11335.05
Dolar 42.785
Euro 50.1943
Sterlin 57.3035
Ankara -3°C

Et Fiyatlarının Yüksek Olması Balığa Rağbeti Artırdı

Et Fiyatlarının Yüksek Olması Balığa Rağbeti Artırdı
Et fiyatlarına göre balık fiyatlarının düşük olması balığa rağbeti artırdı. Satışların iyi olduğunu belirten balıkçılar bu durumdan memnun..

Balıktaki vitamin ve mineraller insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Balığın mutlaka tüketilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, balıkta B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda olduğunu, içerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında gerektiğini vurguluyor.

Balık fiyatlarının uygun olması, salgın hastalıklara karşı balığın vücutta bir direnç oluşturması nedeniyle insanların balığa yöneldiğini söyleyen balıkçı Dündar Kıyak (38), "Balık fiyatları geçen yıla oranla aynı olmasına rağmen et ve tavuk fiyatları sürekli artıyor. Böyle olunca da vatandaşlar balık almaya daha çok yöneliyor." dedi.

Balığın hem ekonomik hem de sağlık yönünden daha faydalı olduğunu belirten Kıyak, çiftlik ürünlerin yanısıra özellikle de denizde doğal yetişen balıkların sağlık açısından vazgeçilemeyecek bir besin olduğunu belirtti.

Piyasada satılan balıklardan Somun, Alabalık fiyatı 5 TL, Sazan 7 TL, Levrek 10 TL, Çupra ise 13 TL'den satılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir