Altın 5597.932
BIST 10576.45
Dolar 42.2246
Euro 49.0306
Sterlin 55.6426
Ankara 16°C

Euro Bölgesi’nde Kriz Ciddiyetini Koruyor

Euro Bölgesi’nde Kriz Ciddiyetini Koruyor
Ekonomi kurmayları ile Soçi’de bir toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, küresel ekonomide işlerin yolunda olmadığını, Rusya’nın muhtemel sorunlara karşı gerekli önlemleri almasını istedi.

Ekonomi kurmayları ile Soçi’de bir toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, küresel ekonomide işlerin yolunda olmadığını, Rusya’nın muhtemel sorunlara karşı gerekli önlemleri almasını istedi.

Uzmanların Kıbrıs konusunda üretilen çözümle ilgili ikiye bölündüğünü kaydeden Putin, “Euro Bölgesi 2012’de yüzde 0,6 daraldı. Borçlar açısından zor bir durum var. Bir kısım olumlu işaretler olsa da, durum hala ciddiyetini koruyor.” uyarısında bulundu. Putin, Kıbrıs Rum Kesimi’nin mali krizden kurtuluşu için ortaya konan çözümlerin uzun vadede sonuçlarının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Asya-Pasifik bölgesinde negatif bir trendin ortaya çıktığına değinen Putin, Japon hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için ciddi tedbirler aldığını, Çin’de ekonomik büyüme rakamlarında gerileme yaşandığını hatırlattı.
ABD ile ilgili uzmanların iyimser tahminlerine rağmen, harcama kalemlerinde yapılan kesintilerin ekonomik yansımalarını görmek için henüz erken olduğunu belirten Putin, “Rusya küresel mali sistemdeki krizlere ve ekonomik durgunluğa karşı hazır olmak zorunda” uyarısı yaptı.

Bütçe tedbirleri ile ekonomik büyümenin sağlanabileceği yönündeki anlayışın doğru olmadığı eleştirisi getiren Rusya liderine göre, sadece bütçe tedbirleri ekonomik büyüme için yeterli değil. Bütçe yapısında değişiklik beraberinde ciddi riskleri de getirebilir.

Ekonomik büyüme için ulaşım ve enerji alanında yatırımların yapılması gerektiğini değinen Putin, “Tüm dünyada alarm durumu var. Durumun daha fazla dramatize etmek istemiyorum. Rusya tüm bu sorunların üstesinden gelecek güçlü fonlara sahip. Petrol ve diğer ürünler hala yeterince yüksek. Kişisel gelirler azalmıyor. Allah’a şükür kısmen artıyor. İşsizlik rekor düşük seviyede.” dedi. Putin, Ekonomi Bakanlığı’nın 2013 için yüzde 2,4 olarak revize edilen büyüme rakamının yetersiz olduğunun da altını çizdi. CİHAN

Putin: Euro Bölgesi’nde mali kriz ciddiyetini koruyor

Putin: Euro Bölgesi’nde mali kriz ciddiyetini koruyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir