1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Evet’ terörle mücadeleye yeni bir ruh katar
‘Evet’ terörle mücadeleye yeni bir ruh katar

‘Evet’ terörle mücadeleye yeni bir ruh katar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandumda sandıktan ‘evet’ çıkmasının, terörle mücadeleye verilen destek anlamına da geleceğini belirtti.

A+A-

NUMAN Kurtulmuş, dün CNN Türk’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş’a geçen hafta tartaşmalara neden olan “Allah’ın izniyle referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler” sözleri hatırlatılarak “Terör örgütleri, referandum kampanyasından ‘hayır’ çıkmasını mı isterler? Saldırılarını bu hedefe doğru mu motive ederler?” sorusu yöneltildi. Kurtulmuş’un yanıtı şöyle oldu: “Olabilir. Bu anlamda böyle bir motivasyon ortaya çıkabilir. Her seçim ortamı bir tartışma ortamıdır. Söylediğimin arkasında bu da var. Toplumsal gerginliklerden istifade etmeye çalışırlar. Kast ettiğim, sorgulamaya çalıştığım yer burasıdır. Bu anlamda da ‘evet’ çıkmaması için de gayret sarf edebilirler... Sandıktan ‘evet’ çıkmış olması, terörle yapılan mücadeleye verilen bir destek anlamına da gelir. Hiç kuşkusuz böyledir. ‘Hayır’ isteyenler buradan da tersini okuyup yine kasıtlı bir yorum yapmasınlar. ‘Hayır diyenler terörle mücadele yapılmasın mı diyorlar?’ diyecekler. Duyuyor gibiyim o kasıtlı sesleri. Hayır onu kast etmiyorum. Ama ‘evet’ oyu çıkarsa, bu terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürülmesine de ‘evet’ anlamına gelir. Bu anlamda, inşallah ‘evet’ terörle mücadelede yeni bir ruhun, yeni bir psikolojinin daha etkin bir mücadele imkanının ortaya çıkmasını sağlar.” Referandumun önemli bir mesele olduğunu belirten Kurtulmuş, “Ama bu referandumu da şöyle görmemek lazım; her şey bu referanduma bağlı şeklinde görmemek lazım. Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek. Demokrat olmak bunu baştan kabul etmek demektir. Yani referandumdan benim istediğim çıkmazsa bu millet yanlış yapıyor yok böyle bir şey. Bu millet bizim kanaatimizce çok yüksek oranda evet oyu verecektir ama ne karar verirse versin başımız gözümüz üstüne” dedi.

‘Net oran söylemem’

Net bir oran söylemenin mümkün olmadığını belirten Kurtulmuş, “Ben hiçbir seçimde net bir oran söylemem. Nihayetinde sandıkta karar milletindir. Rahat bir evet çıkacaktır. 
Bana rakam söyletmeyin ama...” diye konuştu.

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.