1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Evrak Eksikliği Köpekleri Telef Etti
Evrak Eksikliği Köpekleri Telef Etti

Evrak Eksikliği Köpekleri Telef Etti

Suudi Arabistan’dan getirilen 20 köpek, evrak eksikliğinden dolayı İstanbul’a alınmadı.

A+A-

Suudi Arabistan’dan getirilen 20 köpek, evrak eksikliğinden dolayı İstanbul’a alınmadı. Atatürk Havalimanı’nda 10 gün bekleyen köpeklerden 2’si geldikleri ülkeden kaptıkları virüs sebebiyle telef oldu.

Özel bir güvenlik firması tarafından Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan değişik cinslerde 20 köpek İstanbul'a getirildi. Burada yetkililer şirketin evraklarını kontrol etti. Evraklarda eksik çıkması sebebiyle köpekler İstanbul’a giriş yapamadı. Atatürk Havalimanı kargo terminalinde 10 gün boyunca bekleyen köpeklerden 2’si telef olunca köpeklerin iadesine karar verildi.

THY KÖPEKLERİ ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi’nden Mehtap Özer, burada çok sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi. Sıkıntının tamamen evrakları tamamlamadan köpekleri buraya gönderen firmadan kaynaklandığını dile getiren Mehtap Özer, “Tarım İl Müdürlüğü’ne ve Tarım Bakanlığı’na ön kontrol raporları olmaksızın hayvanları ülkeye sokmamıza imkan ve ihtimal olmadığı için bu hayvanları geldiği ülkeye geri göndermeleri söz konusu. Bu yüzden geldikleri yere iade edilmeleri gerekiyor. Bu pahalı da bir mesele. Köpekleri geri göndermek 8 bin euroya mal oluyor. Ancak Türk Hava Yolları bu parayı tahsil etmeden hayvanları gönüllü olarak geldikleri ülkeye geri iade edecek.” dedi.

Hayvanların kaldıkları süre içinde strese girdiklerini aktaran Özer, köpeklerden ikisinin geldikleri ülkede kaptıkları virüs yüzünden hayatını kaybettiğini belirtti.
CİHAN

Evrak eksikliği köpekleri telef etti

Evrak eksikliği köpekleri telef etti

Evrak eksikliği köpekleri telef etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.