17 Aralık 2025
Altın 5952.961
BIST 11348.83
Dolar 42.6997
Euro 50.0881
Sterlin 57.139
Ankara -4°C

"Fatih, Ayasofya’nın Yerini Kendi Parası İle Almıştır"

"Fatih, Ayasofya’nın Yerini Kendi Parası İle Almıştır"
Memur-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya, Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'un fethinden sonra Ayasofya'nın bulunduğu yeri kendi parası ile aldığını iddia etti.

Memur-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya, Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'un fethinden sonra Ayasofya'nın bulunduğu yeri kendi parası ile aldığını iddia etti.

Fethin 560. yılında Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için Türkiye genelinde başlatılan 10 milyon imza kampanyasına Çorlu’da da katılım oldu. Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan imza kampanyası öncesinde Çorlulu hafız Ahmet Çöpoğlu, Kuranı Kerim okudu.

Memur-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, 560 yıldır fethin sembolü olan Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılmasını istediklerini söyledi. Kaya, ‘’29 Mayıs 1453 yılında fethedilen İstanbul, hangi inançtan olursa olsun her insan için adaleti tesis etme çabasında olan ve hakkı üstün tutan anlayışın 560 yıldır sembolü olan bir şehirdir. İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya ise hem bu fethin sembolü hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün timsalidir’’ dedi.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettikten sonra kendi parası ile Ayasofya’nın yerini aldığını belirten Kaya, ‘’Fatih, fethin sembolü olan Ayasofya’nın üzerine titremiş, bu mabedi kendi parasıyla satın alıp vakfetmiş ve bu mabet için ‘Ayasofya kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, Allah’a, ahrete, O’nun heybetine inanan hiçbir mahlûk, sultan olsun, hâkim olsun değiştiremez. Kim vakfiyeyi değiştirirse Allah’ın, meleklerin, bütün insanların laneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın’ vasiyetini yapmıştır’’ açıklamasını yaptı.

Türkiye genelinde 10 milyon imza toplanması hedefleniyor. Bunun 90 bin adedinin Tekirdağ’dan toplanması amaçlanıyor. Çorlu ise Tekirdağ’ın hedefine 20 bin imza ile destek verecek. İmza kampanyası 17 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir