1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Fatih Metin çalıştaya katıldı!
Fatih Metin çalıştaya katıldı!

Fatih Metin çalıştaya katıldı!

Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Lisanslı Depoculuk Bilgilendirme Çalıştayı’na Katıldı!

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Konya Ticaret Borsası (KTB) toplantı salonunda gerçekleştirilen Lisanslı Depoculuk Bilgilendirme Çalıştayı'na katıldı.

Çalıştayda konuşan Metin Türkiye'nin geniş tarım arazileri ve elverişli iklim yapısıyla, çok büyük tarımsal potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu potansiyelini doğru kullanarak, tarım ürünleri ticaretinde etkinliği ve verimliliği sağlamayı amaçladıklarını belirten Fatih Metin, bu noktada, ellerindeki en önemli araçlardan birinin, depolanabilir tarım ürünleri ticaretinin geleceği olarak görülen lisanslı depoculuk sistemi olduğunu ifade etti.
 
Lisanslı depoculuk sisteminin, üç ayaklı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Metin, "Bunlar; ürünleri analiz eden ve sınıflandıran yetkili sınıflandırıcılar, bu ürünleri depolayan lisanslı depolar ve ürün senetlerinin işlem gördüğü yetkilendirilmiş ticaret borsalarıdır" diye konuştu.
 
KTB'nin gerçekleştirdiği hizmetlerle, dünyanın en büyük hububat ihracatında ikinci sırada yer alan Avusturalya'nın önünde bulunduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Metin, şunları kaydetti:
 
"Sürdürülebilirlik her alanda çok önemli bir kavramdır. Türkiye olarak birçok alandaki sıkıntımız da bundan kaynaklanıyor. Birçok alanda sürdürülebilir temel altyapıya ihtiyacımız var. Konya Ticaret Borsası'nın icraatlarında bu konuda bir sorun yok. Lisanslı depoculuk, çok önemsediğimiz ve üzerinde çok ciddi mesai ortaya koyduğumuz bir alan. Bakanımız ve kadromuzla, bu işin ülkemizde en kısa sürede yaygınlaşması hususunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Belli bir noktaya da geldik zaten. Lisanslı depoculuk sistemiyle üreticilerimiz, mahsullerini depolayabilecekleri sağlıklı, güvenli ve sigortalı depo imkanı elde edebilecek. Fiyatların düşük olduğu dönemde ürünlerini elden çıkarmak yerine, lisanslı depoda muhafaza ederek, ürün senetlerini teminat olarak gösterip uygun koşullarda kredi kullanabilecekler. Ülkemiz tarım sektörü için bu denli önemli olan lisanslı depoculuk sisteminin, ülkemizin tahıl ambarı olan Konyamıza da kazandırılması noktasında son aşamaya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.