16 Aralık 2025
Altın 5914.399
BIST 11348.83
Dolar 42.7053
Euro 50.2956
Sterlin 57.3815
Ankara 6°C

Fedakar Kardeş, Ağabeyi İçin 12 Kilo Zayıfladı

Fedakar Kardeş, Ağabeyi İçin 12 Kilo Zayıfladı
Antalya’da karaciğer nakli bekleyen ağabeyine bağışta bulunmak isteyen kardeş, uygun kiloya gelebilmek için 1,5 ayda 12 kilogram zayıfladı.

Antalya’da karaciğer nakli bekleyen ağabeyine bağışta bulunmak isteyen kardeş, uygun kiloya gelebilmek için 1,5 ayda 12 kilogram zayıfladı. Kardeşten alınan karaciğer ağabeye nakledildi.

Isparta'da yaşayan Kamil Ayhan'a (40) 5 ay önce sırt ağrısı nedeniyle gittiği hastanede karaciğer sirozu teşhisi konuldu. Doktorlar, Ayhan’a yaşamını devam ettirebilmesi için karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Ayhan, bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Bekleme Listesi'ne yazıldı. Hastalığı ilerleyen Ayhan’ın durumunun ağırlaşması üzerine kardeşi Hilmi Ayhan, gönüllü olarak bağışta bulunma kararı aldı.

        Nakil için Medical Park Antalya Hastanesi'ne başvuran Hilmi Ayhan'ın karaciğerinde yüzde 30 oranında yağlanma bulunduğu, bu nedenle karaciğerini verebilmesi için zayıflaması gerektiği söylendi. Doktorların tavsiyesi üzerine diyetisyen kontrolünde zayıflamaya başlayan Hilmi Ayhan, 1,5 ayda 12 kilo verdi. Karaciğerindeki yağlanma oranı yüzde 3'e düşen Hilmi Ayhan'ın yapılan testlerde nakil için uygun şartlara ulaştığı tespit edildi. Bunun üzerine Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Hilmi Ayhan'ın karaciğerinin yüzde 60'ı alınarak ağabeyine nakledildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Kamil Ayhan, bu zaman kadar hiç sigara ve alkol kullanmadığını söyledi. Ayhan, buna rağmen bu hastalığa yakalandığı için şaşkın olduğunu ifade etti. Kardeşinin büyük bir fedakarlık yaptığını belirten Ayhan, “Önce zayıfladı, ardından da karaciğerini verdi. Nakil ile yeniden hayat buldum. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum. Kardeşime çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ağabeyi için fedakarlık yağan Hilmi Ayhan, kendisi için zayıflamanın zor olmadığını ifade etti. Sıkı bir diyet uyguladığını anlatan Ayhan, “Hem sağlık buldum hem de ağabeyimin sağlığına kavuşmasını sağladım.” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Opr. Dr. Sabri Tekin, yağlanma oranının en fazla yüzde 5 olması gerektiğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir