02 Ağustos 2026
Altın 6174.48
BIST 13458.1
Dolar 47.4686
Euro 54.7711
Sterlin 63.8012
Ankara 21°C

Festivalde Tiyatro Oyunlarını Bir Haftada 10 Bin Kişi İzledi

Festivalde Tiyatro Oyunlarını Bir Haftada 10 Bin Kişi İzledi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası boyuttaki liselerarası tiyatro festivali, tüm hızıyla sürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası boyuttaki liselerarası tiyatro festivali, tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri kültür-sanat platformunda buluşturmak amacıyla başlattığı ve bu yıl 8.sini gerçekleştirdiği festivalde okullar arasındaki tatlı rekabet devam ederken tiyatroseverlerin oyunlara ilgisi de büyük oldu. Her gün iki ayrı oyunun sahnelendiği festivalde bir haftada 10 bin seyirciye ulaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, 13 Mayıs'ta startı verilen festival hakkında bilgiler vererek "Amatör olarak tiyatro ile uğraşan gençlere katkı sağlamak, onlara yeni heyecanlar kazandırmak amacıyla bu yıl 8.sini gerçekleştirdiğimiz festivalimizin yarısına geldik. Festivalde 15 oyun sahnelenirken bütün oyunlara ilgi büyük oldu. Özellikle Türkmenistan, İstanbul, Ankara, Trabzon'dan şehrimize gelen okulların oyunlarını çok sayıda kişi izledi. Bir haftada 10 bin seyirciye ulaşıldı" dedi.

Türkiye'nin uluslararası boyuttaki ilk ve tek liselerarası tiyatro festivalini Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlemekten çok memnun olduklarını kaydeden Durukan, Şehir Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak sahnelen oyunlara tüm Kayserili tiyatroseverleri davet etti.

-"TÜM ŞEHİRLERE ÖRNEK OLSUN"

Festivale şehir dışından ve yurt dışından katılan öğrenciler, böylesine önemli bir organizasyonun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken festivalin uluslararası boyutta olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Bu festival ile farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını kaydeden öğrenciler, bu tür festivallerin başka şehirlere de örnek olması gerektiğini belirtti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya verdiği değere de değinen öğrenciler, Başkan Özhaseki'ye teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir