İzmir'de gerçekleştirilecek platformda iki stant açacak olan FETİAD, bu çıkarma ile Fethiye'de yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısını hazırlamayı amaçlıyor.
İş dünyasının vitrini olarak görülen ESİDEF İş Geliştirme Platformu, yarın (31 Ekim 2009) İzmir'de başlıyor. ESİDEF üyelerini teşvik etmek ve bölgesel pazarı geliştirmek amacıyla, İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek olan iki günlük platforma bu yıl 10 bin işadamının katılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 289 ayrı sektörden 170 kurumsal firmanın 250 stant açtığı platformda, bu yıl Fethiye'yi FETİAD üyesi işadamları temsil edecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan FETİAD Başkanı Mustafa Gökçöl, 54 işadamı ile birlikte İzmir'deki platforma katılacaklarını aktardı. Platformda, Fethiye'nin iki ayrı stant açacağını duyuran Gökçöl, İzmir ziyaretinin Fethiye'de yakın zamanda yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi için bir nüve olacağını kaydetti.
İzmir gezisi dahilinde İzmir otomotiv sektöründe faaliyet gösteren kauçuk ve balata fabrikalarında incelemelerde bulunacaklarını ifade eden FETİAD Başkanı Gökçöl, "Bu fabrikalar, ürettikleri ürünler açısından Ege Bölgesi'nin en büyük fabrikalarıdır. Üyelerimizin ufkunun geliştirilmesi açısından bu ziyaretler büyük önem arz ediyor." dedi. (CİHAN)