1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fethiye Kaymakamı Çalık: Turizmi Kimseye Baltalatmam
Fethiye Kaymakamı Çalık: Turizmi Kimseye Baltalatmam

Fethiye Kaymakamı Çalık: Turizmi Kimseye Baltalatmam

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bazı turizmcilerin Belcekız plajının kirli olduğu ve sezona hazır olmadığı iddialarına Fethiye Kaymamamı Ekrem Çalık'tan yalanlama geldi.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bazı turizmcilerin Belcekız plajının kirli olduğu ve sezona hazır olmadığı iddialarına Fethiye Kaymamamı Ekrem Çalık'tan yalanlama geldi. Kaymakam Çalık, Mavi Bayrak ödülü alan Ölüdeniz Belceğiz Plajı için bu kadar karalama yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Muğla Valiliği İl Özel İdaresi iştiraki MELSA şirketi tarafından işletilen Ölüdeniz Belceğiz Plajı’nın sezona hazır olmadığını iddia eden bir grup turizmci önceki günlerde plajda eylem gerçekleştirmişti. Grup Belceğiz Plajı’na kurulan büfe ve platformları protesto ederek Babadağ’dan atlayan paraşütçülerin plaja inecek yeri kalmadığını söylemişti.

Belceğiz Mahallesi'nde yaşanan sorunların görüşülmesi için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) talebiyle Fethiye Kaymakamlığı'nda bir toplantı düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın başkanlığında yapılan toplantıya FTSO Başkanı Akif Arıcan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, TÜRSAB Fethiye BYK Başkanı Salih Taşçı, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, MELSA’nın Ölüdeniz’den sorumlu memuru Muhammet Serttaş ve Belceğizli işletmeciler katıldı.

Toplantıda yapılan protesto eylemini sert bir şekilde eleştiren Çalık, gerekirse bütün turizm tesislerini denetime tutabileceklerini söyleyerek turizmi kimseye baltalatmayacağını açıkladı.

Belceğiz’de kirlilik iddialarının gerçeği yansıtmadığını, paraşütlerin iniş alanlarının yeterli olduğunu belirten Kaymakam Çalık, “MELSA valiliğin bir şirketi, devletin şirketi. Belceğiz plajında kirlilik var deniyor ama elimde mavi bayrak belgesi var. Belceğiz ile ilgili sorunları hep beraber değerlendirelim. Yapılması gereken şeyler var. Hep beraber yapalım. Fiyatlar sorun değil, indirim yapılabilir. Dünyada Ölüdeniz bir tane. Alınması gereken tedbirler var hep birlikte alacağız. Sürdürülmesi gerekenleri sürdüreceğiz. Yanlışlar varsa da düzelteceğiz.” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık’ın konuşmasını tehdit olarak nitelendiren turizmci Günsenin Günel, uygulanan tavırın yanlış olduğunu söyledi. Ölüdeniz'deki herkesin vergisini verdiğini hatırlatan Günel, "Şimdi MELSA ile bir anlaşmazlığımız oldu diye böyle bir tavır çok yanlıştır. Tüm ekiplerinizle gelin denetleyin, korkum yok. Ama tavır yanlış bence.” ifadelerini kullandı.

    Tartışmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. CİHAN

Fethiye Kaymakamı Çalık: Turizmi kimseye baltalatmam

Fethiye Kaymakamı Çalık: Turizmi kimseye baltalatmam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.