15 Ağustos 2026
Altın 6736.38
BIST 14172.26
Dolar 47.8424
Euro 55.38
Sterlin 64.5108
Ankara 26°C

FETHİYE’DE KAÇAK OPERASYONU

FETHİYE’DE KAÇAK OPERASYONU
Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaştan kaçarak yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçmeye çalışan ve ağırlığı Suriye vatandaşı 37 kişi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaştan kaçarak yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçmeye çalışan ve ağırlığı Suriye vatandaşı 37 kişi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler yapılan istihbari çalışma sonrasında yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan kaçakların bilgisine ulaştı. Çalışmalarını derinleştiren ekipler, gece 00.30 sularında Darboğaz Koyu açıklarındaki Blue North isimli tekneye operasyon düzenledi. Ekipler, yapılan operasyon sonrasında tekneye gizlenmiş çoğunluğu Suriyeli 37 kaçak ve 1’i Filistinli 8 organizatöre ulaştı. Ağırlıklı çocuklardan oluşan kaçakların 16 tanesinin Suriyeli olduğu belirlenirken, 9’unun Filistin, 8’inin Irak, ikişer tane de Afganistan ve Burma vatandaşı olduğu tespit edildi. Yakalanan kaçakların ülkelerindeki karışıklık ve iç savaştan kurtulmak için Avrupa’ya geçmek istedikleri öğrenildi.

Fethiye Jandarma Komutanlığı’na getirilerek ifadeleri alınan kaçak ve organizatörlerin, Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir