22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0618
Sterlin 65.441
Ankara 20°C

Fethiye'de Yat Çekek Yerinin Yapılması İçin Gereken Tahsis Yapılıyor

Fethiye'de Yat Çekek Yerinin Yapılması İçin Gereken Tahsis Yapılıyor
Muğla'nın Fethiye ilçesi Karaot mevkiindeki alanın yat çekek ve imalat yeri olarak tahsisi sağlandı. Yapılan tahsisin ardından, 10 yıl aradan sonra Fethiye tersanesinin taşınmasındaki engelin aşıldığı belirtildi. Fethiye'de, 1999

Fethiye'de, 1999 yılından bu yana gündemde olan Tersane ve Yat Çekek Yeri'nin taşınması konusunda önemli bir adım atıldı. Şehir merkezinde bulunan tersanenin Yanıklar Köyü Karaot Mevkii'ne taşınmasının önünde bulunan en büyük engel, varılan mutabakatla aşıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Yat ve Çekek Kooperatifi ile Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün vardığı mutabakatla, Karaot mevkiindeki 73 dönümlük karasal alan ile 22 bin metrekarelik deniz üssünün kullanım hakkı Fethiye'ye verildi.

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, yaptığı yazılı açıklama ile tersane konusunda gelinen son durumu anlattı. Ankara'da yapılan görüşmeler sonrasında Fethiye'nin, 10 yıldır özlemini duyduğu yat çekek yeri konusunda istediğini aldığını belirtti.

Özden, "1999 yılında başlanılan ancak kimi sebeplerle devam edemeyen Karaot mevkiindeki yat çekek yeri tahsisi konusunun tekrar gündeme gelmesi ile gerekli çalışmaları başlattık. İnşallah söz konusu yerin tahsisini gerçekleştireceğiz. Tüm teknik çalışmalar hızlı bir şekilde yapılıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Denizcilik Müsteşarlığı olumlu görüşlerini bizlerle paylaştılar. Fethiye' ye en kısa zamanda modern bir yat çekek yeri kazandıracağız." dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan ise Fethiye'nin en önemli sorunlarından biri olarak anlattığı yat çekek yerinin 10 yıldır sürüncemede kaldığını ifade etti. 1999 yılından bu yana çözümlenemeyen ve kronikleşen problemin nihayet çözüm aşamasına ulaştığını kaydeden Arıcan, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü ile Karaot'un tahsisi konusunda mutabakata varıldığını ifade etti. Arıcan, şöyle dedi:

"Görüşmeye Tersaneler Genel Müdür Yardımcımız da katılmış ve Karaot mevkiindeki hazineye kayıtlı 95. parselin S.S. Fethiye Yat ve Çekek İmalat ve Yapımcıları Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatifi'ne en kısa zamanda tahsisinin sağlanması konusunda mutabakat sağlanmıştır. Tahsisin önündeki bürokratik engeller kaldırılmıştır. Tahsisin de en kısa zamanda gerçekleştirileceğinin sözü, en yetkili makamlar tarafından verilmiştir. İlçemize yılda 7 milyon dolar katma değer sağlayan yat imalat ve çekek işleri ilkel ve zor şartlar altında yapılmak yerine artık Karaot Mevkiinde modern bir yat çekek ve imalat alanına kavuşacaktır."

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir