Ölüdeniz'de türbesi olan yatır bulunmadığını bilen insanlar, karşılarında içerisinden kırmızı ışık ve Kur'an sesi yükselen türbeyi görünce şaşırıyor. Türbede Türk bayrağı ile sarılmış tabutun içerisinde yatan kişi ise görenlerin şaşkınlığını ikiye katlıyor. Çünkü türbede bir yatır değil hâlâ hayatta olan Öner Bakan kalıyor.
Ölüdeniz'de taksicilikle geçimini sürdüren Bakan, eşi ve kendisi için yaptırdığı iki katlı mezarı türbeye çevirdi. 7 bin 500 lira harcayarak mezarının üzerine 25 metrekarelik türbe yapan, kabrini de tabut şeklinde tasarlayan Bakan, gecelerini kendi mezarında yatarak geçiriyor. Mermer döşediği kabrinin içine yatağını yorganını seren Bakan, türbesinin içerisinde 24 saat CD'den kuran okutuyor.
Belediye yetkilileri, görenleri şaşkına çeviren 'türbekonduyu' yıkmak için incelemelere başladı.
Yaşadığı sürece aklında hep kendisine bir türbe yapmak olduğunu belirten Öner Bakan, ölmeden bu hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.
Daha önce eşi ve kendisi için iki katlı mezar yaptırdığını hatırlatan Bakan, şimdi de bu mezarın üzerini kapatıp türbe haline getirdiğini ifade etti.
Türbe içerisine elektrik çekip 24 saat Kur'an okunmasını sağladığını, kendisinin de ölmeden kabrine girip vaktini burada geçirdiğini belirten Bakan, "Yatağımı, döşeğimi getirdim buraya. Kabrimin içine yorgan ve yastıklarımı koydum. Geceleri orada uyuyorum. Türbe içerisine çaydanlık getirdim çay ihtiyacımı da yine burada görüyorum. İnsanlar bana hayretle bakıyor. Ama hepimiz bir gün öleceğiz. Bunda yadırganacak bir durum yok." dedi.
Belediye ekiplerinin türbe ile ilgili inceleme başlattığını kendi ağzıyla söyleyen Öner Bakan, türbeye gecekondu muamelesi yapılmasından rahatsız olduğunu kaydetti.
Ölüdeniz'de yıkılacak çok sayıda kaçak bina olmasına rağmen belediyenin kendileri ile uğraşmasına anlam veremediğini vurgulayan Bakan, "Ben burada Allah'ın adını anıyorum. Kimseye bir zararım yok. Türbemin bütün masraflarını cebimden harcadım. Mezbelelik konumdaki kabristana çevre düzenlemesi yaptım." şeklinde konuştu.
(CİHAN)

