1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fetihin 562. yıl dönümü kutlandı
Fetihin 562. yıl dönümü kutlandı

Fetihin 562. yıl dönümü kutlandı

İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü Yenikapı Meydanı'nda görkemli bir şölenle kutlandı.

A+A-

İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü Yenikapı Meydanı'nda görkemli bir şölenle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu şehrin minarelerini ezansız bırakma Yarabbi. Bu aziz şehrin mihraplarını secdesiz bırakma Yarabbi. Değerli kardeşlerim bugün fethin 562'nci yıldönümünü farklı kutluyoruz. İstedik ki çok farklı bir kutlama olsun. Bu şehri ezanla, namazla buluşturan Fatih Sultan Mehmet Han'dır. Bu şehri Müslümanlıkla buluşturan dili dualı anlı secdeli yüreği imanlı Fatih'in ordusudur.

İstanbul'un her karışı sadece şehit kanlarıyla değil, şehit bedenleriyle örülü bir şehirdir. İstanbul'un fethinde şehit olan askerler Fatih'in emri üzerine kanlarının aktığı yere devredildiler. Bugün Rumelihisarı'ndan Aksaray'a kadar tüm yollar, tüm sur dipleri, tüm ormanlar şehit bedenlerini misafir ediyor. İstanbul'un bugünkü semt isimlerinin pek çoğu şehrin fethinde görev alan komutanlardan geliyor. Kocamustafapaşa, Davutpaşa, Bebek, Kuzguncuk ve daha pek çok semtin ismi fethin yadigarıdır.

İstanbul’un bağrında 562 yıldır yanan fetih ateşini söndürmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz.
Hatırlayın eski Türkiye'yi. Bu ülkede insanlar, inançlarından dolayı tahkir ediliyordu. Fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyen bir süreç.
Başörtülü anneler, sakallı babalar evlatlarının en mutlu günlerinde yanlarında olamıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.