1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. FETÖ'ye yönelik jandarma sınavlarında usulsüzlük operasyonunda 13 zanlı yakalandı
FETÖ'ye yönelik jandarma sınavlarında usulsüzlük operasyonunda 13 zanlı yakalandı

FETÖ'ye yönelik jandarma sınavlarında usulsüzlük operasyonunda 13 zanlı yakalandı

Örgüt üyelerinin astsubaylık mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yöntemiyle çeşitli kamu görevlerine sızmasına ilişkin İstanbul merkezli Samsun, Malatya ve Tekirdağ'da eş zamanlı yapılan operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

A+A-
İstanbul

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yöntemiyle kamu görevlerine sızmasına ilişkin 4 ilde düzenlenen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, 2012, 2014 ve 2015 yıllarında, JAMYO ve JATEK mülakat sınavlarında, aday numarası üzerinden kodlama yöntemiyle örgüt mensuplarının kamu görevine sızdırıldığına dair tespitlerin yapıldığı belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen görevdeki polis memuru, astsubay, infaz koruma memuru ve zabıtanın aralarında olduğu 17 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli Samsun, Malatya ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.