Altın 5756.729
BIST 10708.3
Dolar 42.2461
Euro 49.1991
Sterlin 55.6785
Ankara 10°C

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Astana’da

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Astana’da
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, ‘Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’(CICA) Dışişleri Bakanları 4. toplantısına katılmak üzere Astana'ya geldi..

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, ‘Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’(CICA) Dışişleri Bakanları 4.Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.

Astana’da yarın başlayacak zirveye katılacak Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerjan Kazıhanov ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda iki bakan dış politika, ekonomi, güvenlik ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi konularını ele aldı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve CICA’nın bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda daha aktif rol alması gerektiği konusunda hem fikir olduklarını belirten bakanlar ayrıca iki ülke işbirliğinin geleceği perspektiflerini değerlendirdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kazıhanov, Kazakistan olarak 1967 sınırları çerçevesinde Filistin devletinin kurulmasını ve bu çerçevede yapılacak uluslararası eylemleri desteklediklerini söyledi.

Riyad El-Maliki ise Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in dış politikasına övgüde bulunarak iki ülke arasındaki ilişkilerin çok yönlü olarak daha da geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerjan Kazıhanov, görüşmenin sonunda konuk bakana örgütün yirmi yıllığı münasebetiyle çıkardığı madalyayı takdim etti.

Kuruluşunun yirminci yılını kutlayacak olan CICA Dışişleri Bakanları 4.Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kazakistan Dışişleri Bakanı Yercan Kazıhanov’un eş-başkanlığında yarın Bağımsızlık Sarayı’nda başlayacak.
CİHAN

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Astana’da

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Astana’da

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki Astana’da

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir