14 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 6°C

Finale Çıkma Sevinci: Hollandalı Türkler De Sokağa Döküldü!

Finale Çıkma Sevinci: Hollandalı Türkler De Sokağa Döküldü!
Hollanda'nın 2010 Dünya Kupası'nda Uruguay'ı 3-2 yenerek finale çıkması, Hollanda'da yaşayan Türkleri de sevince boğdu.
Hollanda'nın 2010 Dünya Kupası'nda Uruguay'ı 3-2 yenerek finale çıkması, Hollanda'da yaşayan Türkleri de sevince boğdu. Ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla Amsterdam sokaklarını dolduran Türkler, Hollanda için sevinç gösterilerinde bulundu. Hollandalılar ve Türkler kol kola sokaklarda eğlendi.

Amsterdam caddelerini gece geç saatlere kadar adeta karnaval yerine çeviren gençler, bayraklar ile şehir meydanında tur attı. Hollandalı Türkler, Amsterdam Mercatorplein'de bir araya geldi. Arabalarına binerek turlar atan Türkler, korna çalarak galibiyeti kutladı.

Amsterdam'da yaşayan gurbetçilerden Ruhi Bozkurt, "Maçı Amsterdam'daki Türk kahvesinde Hollandalı dostlarımızla birlikte izledik. Türk insanı olarak Hollanda'nın elde ettiği başarıdan oldukça memnunuz. Maçları büyük keyifle izledik. Biz burada kendimizi Amsterdam'ın yerlisi gibi hissediyoruz. Hollanda'ya final maçında başarılar diliyoruz" dedi. Kendilerini Hollanda'nın bir parçası olarak hissettiklerini vurgulayan Bozkurt, "Bu başarıda bizlerin de payı var. Hollandalı dostlarımız ile iyi bir uyum içindeyiz" diye konuştu.

Türklerin yaptıkları sevinç gösterilerini değerlendiren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Veyis Güngör, "Türklerin yapmış oldukları bu gösteriler, içinde bulundukları topluma aidiyetin ve Hollandalılarla ortak kaderi paylaştıklarını sergilemenin apaçık bir göstergesi, somut bir örneği" şeklinde konuştu. Güngör, bir grubun, içinde bulunduğu topluma uyum sağlayıp sağlamadığının, böyle sevinçli anlarda ortaya çıktığını dile getirdi. Hollanda'da 450 bin Türk yaşıyor.

DEV EKRANDAN 100 BİN KİŞİ İZLEDİ

Amsterdam Museumplein meydanında kurulan dev ekran sayesinde Uruguay–Hollanda maçını 100 bin kişi izleme fırsatı buldu. Son düdüğün ardından havai fişek gösterisi gerçekleşti. Kalabalık, 'En büyük Hollanda' diye bağırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir