19 Aralık 2025
Altın 5951.9
BIST 11338.96
Dolar 42.8059
Euro 50.1856
Sterlin 57.3148
Ankara -4°C

Fırıncıların Rekabeti Vatandaşa Yaradı

Fırıncıların Rekabeti Vatandaşa Yaradı
Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde fırıncılar arasında başlayan rekabet vatandaşa yaradı.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde fırıncılar arasında başlayan rekabet vatandaşa yaradı. 250 gram ekmeğin fiyatı rekabet dolayısıyla üç yıldır 60 kuruş yerine 30 kuruşa kadar düştü. Özellikle dar gelirli vatandaşlar yapılan indirimi memnuniyetle karşılarken, bu durumun devam etmesini istiyor. Bakkal Mehmet Özhan, gramajın değişmediğini ve sadece ekmek fiyatlarının rekabetten dolayı 60 kuruştan 3 yıldır fırınlarda 30, bakkallarda ise 35 kuruşa düştüğünü belirtti.

İlçede 25 yıldır bakkallık yaptığını, bu zaman içerisinde çok defa kısa süreli rekabet yaşandığını kaydeden Özhan, ancak 3 yıl aralıksız ilk defa gerçekleştiğini söyledi. Ekmek fırınlarının maliyetin altında satış yaptıklarından dolayı rahatsız olduklarını her fırsatta ifade ettiklerini belirten Özhan, buna karşın aralarında anlaşamadıkları için normal fiyata çıkamadıklarını ifade etti.
Rekabetin ekmek satışlarına büyük etki yaptığını da söyleyen Özhan, "3 yıl önce ancak 250 civarında ekmek satabiliyorken, 35 kuruşa indikten sonra 900 civarına çıktık. Bundan vatandaş ve ekmek satışı yapanlar faydalandı. 3 yıl içerisinde rekabete giren 4 ekmek fabrikasından ise kapanan olmadı. Bir şekilde dayanıyorlar. Pide fırınları ise 60 kuruştan satıyor. Onlar rekabete girmiyor." diye konuştu.

Bakkala ekmek almak için gelen vatandaşlar ise rekabetten çok memnun olduklarını ve devam etmesini istediklerini belirtti. Nevşehir’de ilçeleri haricinde aynı gram ekmeğin 60 kuruştan satıldığını belirten vatandaşlar, yarı fiyatına ekmek almanın bütçelerine önemli katkı sağladığını ifade etti.
CİHAN

Fırıncıların rekabeti vatandaşa yaradı

Fırıncıların rekabeti vatandaşa yaradı

Fırıncıların rekabeti vatandaşa yaradı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir