Fransa'nın Hagvenav kentinde bulunan 'Institut de Formation en Soins Infirmiers' isimli okulda eğitim gören 56 hemşire adayı ile 2 öğretmen Alanya'ya geldi. Üç yıllık eğitimlerinin ardından mezuniyetlerine kısa süre kala ilçeye gelen öğrenciler, Alanya Devlet Hastanesi'ni gezdi.
Hastane Başhekimi Op. Dr. İsmail Başaran'ı ziyaret eden öğrenciler, Türkiye'deki sağlık sistemi ve hemşirelik hakkında bilgiler aldı. Başaran, slayt gösterisiyle hastanenin bölümlerini ve verilen sağlık hizmetleri hakkında konuklara sunum yaptı. Sunumun ardından hemşire adaylarından Kuhn Emeline, Başhekim Başaran'a metal işlemeli iki adet tabak hediye etti.
Fransız öğretmen Reiser Nadia, kendilerine zaman ayıran Başhekim Başaran'a teşekkür etti. Alanya Devlet Hastanesi'nin çok temiz ve bakımlı bir hastane olduğunu anlatan Nadia, Türk sağlık sisteminin gün geçtikçe geliştiğini ifade etti.
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran da kendilerini ziyaret eden hemşire adayları ve öğretmenlerine teşekkür etti. Hastanenin gün geçtikçe geliştiğini ve hizmet kalitesini günden güne yükselttiğini kaydeden Başaran, hemşire adayların meslek hayatlarında başarılar diledi. Fransız hemşire adayları son olarak Başaran ile hastane binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
(CİHAN)