1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu

Spor Toto Süper Lig'de güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak!..

A+A-

Süper Lig'de 20 Mart Pazar günü oynanması planlanan ancak başlamasına kısa bir süre kala güvenlik nedeniyle ertelenen karşılaşmanın oynanacağı tarihi belirlemek için Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki merkezinde toplantı yapıldı.

Toplantıya, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya katıldı.

Demirören, yaklaşık bir saat süren toplantının ardından karşılaşmanın 13 Nisan Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

TFF Başkanı Demirören, "Fenerbahçe Kulübü 6-7 Nisan'da, Galatasaray Kulübü de 28 Nisan'da oynanması için ısrarcı oldu. Biz federasyon olarak kararımızı 13 Nisan olarak verdik. İki kulübümüz de bu kararı saygıyla karşıladıklarını belirttiler. Bu karara olumlu baktıkları için iki kulübümüze de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yıldırım Demirören, derbinin tarihinin belirlenmesinin ardından Süper Lig'de 28 ve 29. hafta maçlarının programlarında bazı değişikliklerin yapılacağını kaydetti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek de ertelenen derbiyi 28 Nisan'da oynamak istediklerini dile getirerek, "Fenerbahçe Kulübü de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Burada her iki tarafın da haklı gerekçeleri var. Neticede karar verecek olan merci federasyondur. Biz kendi tarihimizi, Fenerbahçe de kendi tarihini savundu. Federasyon böyle bir karar aldıysa iki kulübün de saygı duyması gerekiyor. Dolayısıyla federasyon, gerekli fikstür değişiklikleri yapılarak maçın 13 Nisan'da oynanması kararını aldı." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Uslu ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçların her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, "Ancak bu derbi daha önemli bir hale geldi. Sebebi de ülkemizin yaşadığı ortam. Erteleme nedenini biliyorsunuz. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah bu derbi de buna vesile olur, dostça bir karşılaşma olur. Önümüzdeki yıllarda da inşallah bunları göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TFF'NİN YETKİSİNDE...

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 11. maddesine göre ertelenen derbinin yapılacağı tarihi belirlemek konusunda Türkiye Futbol Federasyonu tek yetkili olarak görünüyor.

Müsabakaların gün ve saatlerinin belirlenmesini içeren ilgili maddenin birinci fıkrasının üçüncü bendinde, "TFF, ileri bir tarihe ertelenen müsabakanın oynanacağı saha, gün ve saati belirlemeye ve ilan etmeye yetkilidir" ifadesi yer alıyor.

TFF bu yetkiye rağmen derbinin tarihi konusunda Galatasaray ve Fenerbahçe'nin taleplerini de dikkate aldıktan sonra karar verme yoluna gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.