Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 5°C

Ganalı Ustadan Ruslara Dev Tabut

Ganalı Ustadan Ruslara Dev Tabut
Ganalı usta Erik Gadjetey, Rusya’nın Sibirya bölgesinde balık şeklinde dev bir tabut yaptı.

Ganalı usta Erik Gadjetey, Rusya’nın Sibirya bölgesinde balık şeklinde dev bir tabut yaptı.

Dünya Cenaze Kültürleri Müzesi’nin daveti üzerine Sibirya’ya gelen Gadjetey’in yaptığı tabut büyük ilgi görüyor. Afrikalı usta, ölen şahsın mesleğine göre kendisine tahtadan tabut yapıyor. Novosibirsk kentindeki müzenin atölyesinde çalışmalar yapan Gadjetey, “Eğer ölen kişi itfaiye görevlisi ise tabutunu itfaiye arabası şeklinde hazırlıyorum. Veya ölen bir bayan alış veriş yapmayı seviyorsa, tabutunu dev çanta şeklinde yapıyorum” dedi.

Usta Gadjetey'in dev balık tabutu bitmek üzere. Yakın zamanda gazoz şişesi şeklinde bir tabut da yapacağını anlatan Afrikalı usta Sibirya’da bol bol sipariş aldığını ifade ediyor. Çalışmaları izleyen Rus vatandaş Vyaçeslav Yevdokimov tabut için “İnsanın emeğinin ortaya koyduğu ilginç sanat eseri” diye yorumluyor.

Rus basınına göre, Ganalı Hıristiyan papazlar Gadjetey’in yaptığı tabutların kullanılmasına izin vermedi. Usta, bu tür tabut geleneğinin 50 yıl önce başladığına dikkat çekiyor. O dönem hayatını kaybeden bir kabile reisi fasulye şeklinde bir tabuta konulunca cenaze her kesin dikkatini çeker. Afrikalı ustaya bu mesleğin dedesinden kaldığı belirtiliyor.

Artık ününün tüm dünyaya yayıldığını iddia eden Afrikalı usta, “İki yıl önce Hollanda’da bir yaşlı kadının piyano şeklinde tabutunu yapmıştım” dedi. Ustanın yaptığı tabutların fiyatı 600 dolardan başlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir