1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GAZDA BÜYÜK OPERASYON
GAZDA BÜYÜK OPERASYON

GAZDA BÜYÜK OPERASYON

Yıldız, doğalgazdan 2023’e kadar her yıl 12 milyar dolar kesinti öngördüklerini, onun yerine kömür santralleri kuracaklarını söyledi. Maliye Bakanı Şimşek de özel sektör sayesinde enerjinin ucuzlayacağını belirtti.

A+A-

Özelleştirilen Seyitömer Termik Santrali'nin devir teslim töreni dün gerçekleştirildi. İhalede, 2 milyar 248 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Çelikler Holding, termik santrali 2054 yılına kadar işletecek ve bu süre içerisinde yeni yatırımlar yapacak!..

Kömür rezervi yüksek!

İmza töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin ciddi boyuttaki kömür rezervlerini değerlendirip cari açığı azaltmaya dönük yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Yıldız, bu yolla 2023 yılına kadar her yıl 12 milyar dolarlık doğalgaz kullanımının yerini kömürün alacağını bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, yapılan özelleştirmeler sayesinde enerji maliyetlerinin düşeceğini, rekabetin artacağını söyledi. Özelleştirme yoluyla 16 bin megavatlık kapasitenin 1-2 yıl içerisinde özel sektöre devredileceğini bildiren Bakan Şimşek, böylece 20 bin megavat düzeyinde bir verimlilik elde edileceğini söyledi.

162 milyon zeytin ağacı

Enerji Bakanı Yıldız, kömür yatırımlarını çevreye rağmen değil, çevreyle yaptıklarını, 10 yıl önce Türkiye'nin 91 milyon zeytin ağacı varken bugün bu sayının 162 milyona ulaştığını söyledi. Yıldız, çevre faktörünü dikkate alarak kömür santrallerinin rehabilitasyonu için de yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yaptıklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.