22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Gazeteciyi darp ettikleri iddia edilen 3 sanık 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı!.

Gazeteciyi darp ettikleri iddia edilen 3 sanık 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı!.
Adana'da yerel bir televizyonda canlı yayını basarak bir gazeteciyi darp ettikleri iddia edilen 3 sanık, toplam 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Müşteki, Çukurova Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Kızılkaya.
Adana'da yerel bir televizyonda canlı yayını basarak bir gazeteciyi darp ettikleri iddia edilen 3 sanık, toplam 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Adana 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, bir başka suçtan tutuklu sanıklar Osman C. ve Sehat S. ile avukatlar hazır bulundu. Adana'da yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü müşteki Zeki Kızılkaya ve tutuksuz sanık Selçuk Ç. ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada, sanık Serhat S., önceki savunmalarını tekrar ederek, "Hastane binası olduğunu düşündüğüm binaya girdim. Kimse, 'yapma, etme, girme' demedi. Kimseye de bir şey yapmadım. Suçsuzum beraatımı istiyorum." dedi. Sanık Osman C. ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek, beraatına karar verilmesini talep etti.
Müşteki, Çukurova Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Kızılkaya (39) ise daha önceki duruşmalarda, şu ifadeleri vermişti: "14 Nisan 2007 günü Akdeniz TV'de sunuculuğunu Yüksel Mert'in yaptığı "Mertçe" söyleşi programına konuk olarak çağırıldım. Konuşma sırasında sunucunun sorusu üzerine, "Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Selçuk Ç. arasında telefon fırlatma olayı yaşandığına' dair iddiaları gündeme getirdim. Bu sözlerde herhangi bir hakaret içiren söz kullanmadım. Reklam arası verdik. Yaklaşık 10 dakika sonra içeriye Selçuk Ç. girdi. Doğrudan bana doğru küfür edip hakaret etti. Masa üzerinde bulunan kağıtları ve cep telefonunu çarptı. Masa va telefon kırıldı. Ben sandalyeyi elime aldım. Bu sırada Osman C. arka tarafımdan gelip vurdu. Selçuk da sunucu Yüksel'i dövdü. Osman beni duvara sıkıştırdı. Selçuk da yanıma gelip, darp etti. Ve yere yatırdılar. Ben yerdeyken sanık Osman'ın belinden bir şey düştü. Bunu alıp beline taktı. Silah olduğunu kesin görmedim. Osman bana saldırdığında elini beline attı. Ona 'senin de çocuğun var, yapma' dedim. Bunun üzerine elini belinden çekip, yumruk vurmaya devam etti. Şikayetçiyim."
Mahkeme Başkanı, sanık Serhat S.'nin "kasten yaralama" suçundan delil yetersizliğinden beraatına; ancak "gece konut dokunulmazlığını bozma" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm etti. Sanık Osman C. ise "kasten yaralama ve geceleyin iş yeri dokunulmazlığını bozma" suçlarından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Selçuk Ç. ise "kasten yaralama, geceleyin iş yeri dokunulmazlığını bozma ve cep telefonuna zarar vermek'' suçlarından 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir