22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0619
Sterlin 65.4413
Ankara 22°C

Gaziantep Baklavasına Yozgat'tan Rakip Geliyor

Gaziantep Baklavasına Yozgat'tan Rakip Geliyor
Yozgat'ta bir pastane işletmecisi, yöreye ait elde açılan ev baklavası ve su böreğinin seri üretimine başladı. İşletme sahibi ürettiği baklavayla Gaziantep'in meşhur baklavasına rakip olduklarını ifade etti.Zafer Pastanesi sa

Zafer Pastanesi sahibi Zafer Özışık, yöreye ait baklava ve su böreğinin seri üretimine başladıklarını belirterek, "Yozgat'ın hediyelik eşya ve yiyecek konusunda fazla bir şey bulunmuyordu. Biz de yöremizde ev baklavası olarak bilinen baklava ve su böreğini hediyelik şeklinde üretmeye başladık. Baklavalar tepsisi ile Türkiye'nin her yerine gönderilebilmekte. Ayrıca ilimize gelen misafirler veya başka illere giden vatandaşlarımız hediyelik baklava veya su böreğini özel paketiyle alıp götürmekte." dedi.

Üretime başlamalarının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen büyük bir taleple karşılaştıklarını belirten Özışık, "Çorum'un leblebisi, Kayseri'nin pastırması var bizim de neden bir baklavamız olmasın. Baklava Gaziantep'in diye bilinmektedir. Baklava Yozgat'ta da yapılmakta. Her yerin kendine özgü bir özelliği var. Biz de Yozgat'ın ev baklavasını üretiyoruz. Baklava ve su böreğinin hamurunu kadın ustalarımız elde açıyor. Yine ustalarımız tarafından hazırlanan Yozgat baklavasında iddialıyız." diye konuştu.

Türkiye'nin her yerine ürün gönderebildiklerini kaydeden Özışık, "Baklavamızı tadanlar tekrar yenisini istiyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Talebin tekrarlanması işimizi iyi yaptığımız gösteriyor." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir