1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gaziantep'te 4 MİLYON TL'lik Kaçakçılık Operasyonu
Gaziantep'te 4 MİLYON TL'lik Kaçakçılık Operasyonu

Gaziantep'te 4 MİLYON TL'lik Kaçakçılık Operasyonu

Gaziantep’te Tam 4 Milyon TL Değerinde Ticari Eşya Kaçakçılığı Ortaya Çıkarıldı!

A+A-

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Gaziantep’te gerçekleştirilen operasyonda, gümrük vergileri ödenmeksizin Türkiye’de piyasaya sürülmek istenen yaklaşık 4 MİLYON TL değerinde kumaş, giyim eşyası, hurma ve kuruyemiş cinsi ürün ele geçirildi!

Ticaret Bakanlığı kullanımında kaçakçılık açısından riskli görülen ürünleri taşıyan araçların uydudan takip edildiği Araç Takip Sistemi'nin bir araca uyarı vermesi üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri harekete geçti.
 
Yapılan incelemede yurt dışından gelerek Türkiye’ye transit geçecek olan şüpheli araca takılı araç takip cihazının çıkarılarak yol kenarına atıldığı tespit edildi. Yapılan araştırmada, söz konusu aracın Türkiye’den çıkarması gereken yükleri yasa dışı şekilde boşalttığı 2 ayrı adres belirlendi.
 
Söz konusu adreslerde Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nü ekiplerinin eş zamanlı yaptığı aramalarda; şüpheli araçtan indirildiği tespit edilen 24 bin 140 kilogram gümrük kaçağı kumaş ele geçirildi! Ayrıca bahse konu adreslerde 1.300 kilogram muhtelif giyim eşyası ve 107 bin 348 kilogram gümrük kaçağı muhtelif kuru yemiş ve hurma yakalandı. Yakalanan eşyaların piyasa değerinin ise yaklaşık 4 MİLYON TL olduğu belirlendi.
 
Olay ile ilgili iki şüpheli ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; bir şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. Soruşturmaya geniş çaplı sürüyor...

img-20200312-wa0052.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.