15 Aralık 2025
Altın 5964.915
BIST 11444.22
Dolar 42.6942
Euro 50.164
Sterlin 57.1717
Ankara 6°C

Gaziantep'te depremzedeler için "ramazan sokakları" oluşturuldu

Gaziantep'te depremzedeler için "ramazan sokakları" oluşturuldu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremlerden etkilenen kent merkezi ile Nurdağı ve İslahiye ilçelerine "ramazan sokakları" temalı çalışma gerçekleştiriliyor.
Gaziantep

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, vatandaşların üzerindeki depremin etkisinin azalması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda ramazan ayının etkinliklerle canlandırılması için şehir merkezinde Masal Park alanında, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ise çadırlarda el işi atölyeleri, spor ve oyun alanlarının bulunduğu sokaklarda vatandaşlara elma şekeri ve patlamış mısır ikram ediliyor.

Karagöz ve Hacivat gösterilerinin gerçekleştirildiği çadırlarda çocuklara eski ramazan geleneklerini görme imkanı sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı ve İslahiye'de çalışmaların bir ay süreceğini belirtti.

Alanlarda önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Her gün farklı bir hocamız geliyor, söyleşiler yapıyor. Günün anlamına uygun mesajlar veriliyor, dua yapılıyor. Buradaki enerji, sinerji, ruhu iyileştirme gücü ulusala ve dünyaya yayılıyor. İyiliğin ve merhametin kazanacağı yeni bir dünyayı hep beraber inşa edeceğiz. Büyük bir memnuniyet var. Halkımız huzurlu ve mutluysa biz de mutluyuz. Çünkü biz onlarla kader birliği yaptık."

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir