1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziantep’te Dolmuşlar Tarih Oluyor
Gaziantep’te Dolmuşlar Tarih Oluyor

Gaziantep’te Dolmuşlar Tarih Oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Minibüsçüler Odası arasında imzalanan ortak protokolle Gaziantep'te dolmuşlar tarih oluyor.

A+A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Minibüsçüler Odası arasında imzalanan ortak protokolle Gaziantep'te dolmuşlar tarih oluyor. 6 ay içerisinde 487 dolmuş yerine 487 otobüs şehirde yolcu trafiğini sağlayacak.

Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu'nda imzalanan protokole Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Minübüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Büyükşehir Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, Gaziantep İtfaiye ve Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ve minübüs şoförleri katıldı.

Bir geçiş sürecinde olduklarını ifade eden Minübüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, 6 ay içerisinde Gaziantep’te dolmuşların kaldırılacağını ve yerine modern otobüslerin geleceği bilgisini verdi. Yaklaşık 487 otobüsün geleceği bilgisini veren Çolak, “İnşallah Gaziantep’e hayırlı olur. 1970’lerde 5 kişilik chevrolet arabalarla toplu taşıma yapılırdı. Zamanın en modern arabasıydı. Nüfus o zaman 600 bindi. 1983’te 9 kişilik araçla toplu taşıma yapılırdı. Nüfuz 850 bindi. 1986’larda toplu taşıma araçları 14+1 idi ve nüfus 980 bindi. Bugün gelinen noktada, toplu taşımada otobüs olmasının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bugün nüfusumuz 1 milyon 850 bin. Toplu taşımalarda koltuk sayısını 44’e çıkardık. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Şehirler büyüdütçe problemlerin de büyüdüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, toplu taşımanın sadece Gaziantep’in değil, dünyadaki bütün metropol şehirlerin sorunu olduğunu ifade etti. Geçmişte, ulaşım alanında radikal kararların alınması sağlansaydı, Gaziantep’in ulaşım sorununun yaşanmayacağını dile getiren Güzelbey, Gaziantep’te ulaşım alanında daha yapılacak çok şey olduğunu belirtti.

Artık minübüslerle yolcu taşımanın şehre yakışmadığını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti: “Biz başkanımızla bu konuyu defalarca konuştuk. Herkes bir fedakarlık yaptı. Bu fedakarlığı şehrimiz için yaptık. Bu şehirde eğer ulaşım kaliteli olursa bundan herkes kazanır. Ben evden çıkıp işe gelirken peynir tenekesi doldurulur gibi teneke kutusu gibi araçlarla yolcu taşınmasından hep rahatsız oluyorum. İmzalanan protokolle bir başlangıç yaptık. İnsanlara olan borcumuzu onlara konforlu, çağdaş, rahat, hızlı ve ucuz ulaşımla yerine getirmiş olacağız. Bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Esnafla anlaşarak minübüsleri otobüslere dönüştürüyoruz.”


CİHAN

Gaziantep’te dolmuşlar tarih oluyor

Gaziantep’te dolmuşlar tarih oluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.