22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Gaziosmanpaşa'daki Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı

Gaziosmanpaşa'daki Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı
Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynırında meydana gelen patlamada, yakındaki bir işyerinde gece bekçisi olarak çalışan Salih Özçelik hayatını kaybetti.
Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynırında meydana gelen patlamada, yakındaki bir işyerinde gece bekçisi olarak çalışan Salih Özçelik hayatını kaybetti, bir kişi de hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen Özçelik'in yakınları sinir krizleri geçirdi. Özçelik'in 11 çocuk babası olduğu öğrenildi. Bu arada, Ergenekon soruşturmasını yürütün Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Öz basın mensuplarının ısrarlı sorularını cevapsız bıraktı.

Patlama, Karayolları Mahallesi Galeri Caddesi üzerinde saat 22.30 sularında meydana geldi. Yol kenarında bulunan bir çöp konteynırı, büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada, çöp konteynırının yanındaki bir iş yerinde gece bekçisi olarak çalışan Salih Özçelik hayatını kaybetti. Özçelik'in yaklaşık bir hafta önce işe başladığı belirtildi. Patlamada, 1 kişi ise hafif yaralandı. Ayağından yaralanan şahıs ayakta tedavi edildikten sonra ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerlerinin camları kırıldı. Çöp konteynırı, yaklaşık 10 metre öteye fırlayarak parçalandı. Patlamadan sonra çöp konteynırın görüntüsü buruşturulmuş bir kağıdı andırdı.

Olayı haber alan Özçelik'in yakınları, olay yerine akın etti. Sinir krizleri geçiren yakınlarını polis ekipleri sakinleştirmede güçlük çekti. Baygınlık geçirenlerin ilk tedavileri olay yerinde bulunan ambulanslarda yapıldı. Basın mensuplarının görüntü almasına sinirlenen Özçelik'in yakınları bir ara basın mensuplarına saldırdı.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri olay yerini güvenlik çemberine alarak incelemelerde bulundu. incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapkın, çöp konteynırına patlayıcı madde konulduğunu ve bunun sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Patlayıcının türüne ait ellerinde bilgi olmadığını ifade eden Çapkın, olayın terör saldırı olup olmadığına ilişkin soru üzerine de, "Araştırılıyor, incelemeler sürüyor. Henüz terör saldırısı olduğuna ilişkin net bilgi elimizde yok. Ancak patlama bir kişiyi öldürecek kadar etkiliydi" diye konuştu.

Savcı Zekeriya Öz de olay yerine geldi!

Bu arada, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu hafta nöbetçi savcı olduğu öğrenilen Öz, basın mensuplarının, olayın Ergenekonla ilgisi olup olmadığına dair ısrarlı sorularını yanıtsız bırakarak, olay yerinden ayrıldı.

Patlamanın büyük bir gürültü ile meydana geldiğini ve olaydan sonra sokağa çıktıklarını belirten görgü tanıkları, başka patlama olabilir endişesi ile evlerine döndüklerini anlattı.

Polisin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir