1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Geçen sezon istediğini alamayan Galatasaray, yeni sezona yenilenen yüzüyle giriyor
Geçen sezon istediğini alamayan Galatasaray, yeni sezona yenilenen yüzüyle giriyor

Geçen sezon istediğini alamayan Galatasaray, yeni sezona yenilenen yüzüyle giriyor

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon tarihinin en kötü performansını sergileyen Galatasaray, yeni sezona yenilenen kadrosuyla giriyor.

A+A-

Sarı-Kırmızılı futbol takım, geçen sezon başkan Burak Elmas ve teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gençleştirme operasyonuyla başladığı Süper Lig'de beklediğini bulamadı. Ocak ayında Terim ile yolları ayıran Galatasaray, sezonu İspanyol teknik adam Domenec Torrent yönetiminde tamamladı. Tarihinin en kötü sezonunu geçiren sarı-kırmızılılar, ligi 13. sırada bitirerek taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Sezonun tamamlanmasının ardından yönetim değişikliği yaşayan Galatasaray'da başkan Dursun Özbek dönemi başladı. Özbek, teknik direktörlüğe kulübün unutulmaz futbolcularından Okan Buruk'u getirirken önemli bir transfer operasyonuna girişti.

Galatasaray, Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde forma giyen santrfor Haris Seferovic, sağ bek Leo Dubois, orta saha oyuncuları Sergio Oliveira ile Fredrik Midtsjö'yü transfer etti. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor'daki formuyla milli takıma seçilen stoper Abdülkerim Bardakcı ile Altay'daki performansıyla dikkati çeken genç sol bek Kazımcan Karataş'ı da renklerine bağladı.

Geçen sezon kiralık olarak Alanyaspor'da oynayan Emre Akbaba, Adana Demirspor'da forma giyen Yunus Akgün ve Giresunspor'un kalesini koruyan Okan Kocuk'un iyi performans sergileyerek takıma dönmesi de Galatasaray'da yüzleri güldürüyor.

Gençlerin performansı memnun ediyor

Galatasaray'da sezon başı kampında yer alan futbol akademisinden genç futbolcuların performansı teknik heyeti memnun etti.

Sarı-kırmızılı kulübün altyapısından yetişen Okan Buruk, sezon başı kampında genç oyunculara ciddi şans verdi.

Kampa götürülen Hamza Akman, Metehan Baltacı, Emin Bayram, Beknaz Almazbekov, Baran Aksaka ve Ali Turap Bülbül hazırlık maçlarında verilen şansı iyi kullandı.

Önemli oyuncularla yollar ayrıldı

Galatasaray'da geçmiş dönemlerde önemli yatırımlar yapılan ancak beklenen performansın alınamadığı birçok oyuncuyla yollar ayrıldı.

Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao'yu İspanya'nın Sevilla takımına 15 milyon avro karşılığında satan "Cimbom" önemli bir gelir elde etti.

Bonuslarla yaklaşık 13 milyon avro ödediği Mbaye Diagne'nin sözleşmesini fesheden sarı-kırmızılılar, 6 milyon dolar ödediği Mısırlı santrfor Mustafa Muhammed ve 3,5 milyon avro verilen Olimpiu Morutan'ı farklı takımlara kiraladı.

Sözleşmeleri sona eren Sofiane Feghouli ve Ryan Babel ile yeni anlaşma imzalamayan Galatasaray, kiralık olarak forma giyen Eric Pulgar, Inaki Pena, Halil Dervişoğlu ile yola devam etmedi.

Savunma oyuncusu Alpaslan Öztürk'ü Eyüpspor'a kiralayan sarı-kırmızılılar, kiradan dönen Aytaç Kara'nın da sözleşmesini feshetti.

Yedi hazırlık maçı yaptı

Hazırlıklara İstanbul'da başlayan Galatasaray, Avusturya'da 2 etaplı kamp gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılılar, yeni sezon öncesi yaptığı 7 hazırlık maçında 3 galibiyet aldı. Galatasaray ayrıca bu maçlarda ikişer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

İlk etap kampında 4 hazırlık maçına çıkan "Cimbom" sırasıyla Avusturya'nın Sturm Graz ekibine 2-1, Macaristan takımı MOL Fehervar'a 1-0 yenildi. Çekya temsilcisi Sigma Olomouc'u 2-0 yenen Galatasaray, aynı ülkeden Pardubice ile 0-0 berabere kaldı.

Yaklaşık 2 hafta süren kamptan İstanbul'a dönen sarı-kırmızılılar, Nef Stadı'ndaki hazırlık maçında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

İkinci etap kampı için yeniden Avusturya'ya giden Galatasaray, burada İtalya ekiplerinden Salernitana ile 1-1 berabere kalırken Fiorentina'yı 2-1 yendi.

Hazırlık maçlarında 8 gol atan Galatasaray, kalesinde 6 gole engel olamadı. Söz konusu maçlarda 2 gol atan yeni transfer Haris Seferovic, ayrıca asistleriyle dikkati çekti.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu (2), Oğulcan Çağlayan, Yunus Akgün, Bafetimbi Gomis ve Emre Akbaba hazırlık maçlarında gol atan isimler oldu.

Galatasaray'ın lig serüveni

Süper Lig'de 2022-2023 sezonuna Fraport TAV Antalyaspor maçıyla başlayacak Galatasaray, lig tarihindeki en farklı galibiyetlerini 8-0'lık sonuçlarla aldı.

Geride kalan 64 sezonda Galatasaray bir maçta kalesinde en fazla 6 gol gördü. Bir maçta en fazla 9 gol atan sarı-kırmızılılar, üst üste en fazla 12 müsabaka kazandı, 5 karşılaşma yitirdi.

Toplamda üst üste 37 maç kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, buna karşın en uzun süre olarak 9 karşılaşmada galibiyete hasret kaldı. Lig tarihinde 9 maç üst üste kalesinde gol görmeyen Galatasaray, en uzun süre art arda 6 müsabakada gol yollarında suskun kaldı. Sarı-kırmızılı ekip ayrıca, kalesini üst üste 14 maçta gole kapatamadı.

En farklı galibiyetleri

Galatasaray, lig tarihinde en farklı galibiyetlerini 8-0'lık sonuçlarla Altınordu ve MKE Ankaragücü karşısında aldı.

En farklı skorlu yenilgileri

Galatasaray, lig tarihinde en farklı yenilgisini 6-0'lık sonuçla Fenerbahçe karşısında yaşadı.

En çok gol attığı maçlar

Galatasaray, lig tarihinde bir maçta en fazla golü, 9-2 biten müsabakada Adana Demirspor'a attı.

En çok gol yediği maçlar

Galatasaray, lig tarihinde bir maçta en fazla golü, 6-0'lık sonuçla Fenerbahçe'den yedi.

En gollü maçları

Galatasaray'ın lig tarihinde en gollü maçı, 9-2 galip tamamladığı Adana Demirspor karşılaşması olurken, sporseverler toplam 11 gol izledi.

Galibiyet serisi

Galatasaray, lig tarihinde üst üste en fazla 12 maç kazandı.

Sarı-kırmızılı takım, 1987-1988 sezonunun son 9 haftası ile 1988-1989 sezonun ilk 3 haftası olmak üzere üst üste 12 maçta rakiplerine puan kaptırmadı.

Yenilgi serisi

Galatasaray, lig tarihinde en fazla 5 maç üst üste yenildi.

Sarı-kırmızılı takım, 2003-2004 sezonunda 25 ile 29. haftalar arası üst üste 5 maçta rakiplerinden puan alamadı.

Yenilmezlik serisi

Galatasaray'ın lig kariyerinde üst üste yenilmezlik serisi 37 maç olarak gerçekleşti.

Sarı-kırmızılı ekip, 1984-1985 sezonun son haftasında başlayan seride, 1985-1986 sezonunu 36 maçta yenilgisiz tamamlarken, toplamda 37 maça ulaşarak, kendi rekoruna imza attı.

Kazanamama serisi

Galatasaray'ın, lig tarihinde üst üste kazanamama rekoru 9 maç olarak gerçekleşti.

Sarı-kırmızılı ekip, 1966-1967, 1969-1970 ve 1976-1977 sezonlarında dokuzar maç üst üste galibiyete hasret kaldı.

Gol atma serisi

Galatasaray, lig tarihinde üst üste 39 maçta rakip fileleri havalandırmayı bildi.

Sarı-kırmızılı ekip, 1997-1998 sezonunun 2. haftasıyla, 1998-1999 sezonun 6. haftaları arasında geçen toplam 39 lig maçında üst üste en az 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

Gol yememe serisi

Galatasaray'ın kalesinde gol görmeme serisi 9 maç olarak gerçekleşti.

Gol yeme serisi

Galatasaray, lig tarihinde üst üste en fazla 14 maçta kalesini gole kapatamadı.

Sarı-kırmızılı ekip ilk olarak 1987-1988 sezonunda, son olarak da 1997-1998 sezonunda 13 ve 1998-1999 sezonunda da 1 müsabaka olmak üzere iki kez üst üste 14 maç kalesinde gol gördü.

Gol atamama serisi

Galatasaray'ın, lig tarihinde rakiplerine gol atamama serisi 6 maç olarak gerçekleşti.

Galatasaray lige iyi başlıyor

Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de sezonların ilk hafta maçlarında aldığı iyi sonuçlarla dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun ilk haftasında yarın deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Galatasaray, 64 sezonu geride kalan ligde açılış maçlarında 44 galibiyet, 12 yenilgi, 8 beraberlik aldı.

Galatasaray, lig tarihinde konuk takım sıfatıyla oynadığı 26 ilk hafta maçının ise 14'ünü kazandı, 7'sini yitirdi, 5'inde ise berabere kaldı.

Deplasmandaki son 10 açılış maçının 6'sında puan kaybetti

Galatasaray, dış sahada çıktığı son 10 açılış müsabakasının sadece 4'ünü kazanabildi.

Sarı-kırmızılı ekip, 2001-2002 sezonuyla başlayan süreçte rakip sahada çıktığı 10 ilk hafta mücadelesinde 4 galibiyet, üçer de beraberlik ve yenildi yaşadı.

Üçüncü kez sezonu kapattığı takımla açacak!

Galatasaray, lig tarihinde üçüncü kez bir önceki sezonun son maçında karşılaştığı rakiple yeni sezonu açacak.

Sarı-kırmızılı takım, 1973-1974 sezonunun son haftasında konuk ettiği Giresunspor ile 1974-1975 sezonunun ilk haftasında karşılaştı.

"Cimbom" 1998-1999 sezonunun son haftasında mücadele ettiği Gaziantepspor ile 1999-2000 sezonunun ilk haftasında karşı karşıya geldi.

Galatasaray, geçen sezonun son haftasında karşılaştığı Antalyaspor ile bu sezonun ilk haftasında da mücadele edecek.

En farklı galibiyeti 4-0'lık sonuçlarla

Galatasaray, ilk hafta maçlarında en farklı skorlu galibiyetini 4-0'lık sonuçlarla alırken, en farklı yenilgiyi ise 3-1 ve 2-0'lık skorlarla yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, 1964-1965 sezonunda Feriköy'ü, 1983-1984'te Karagümrük'ü, 2007-2008'de de Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti.

Galatasaray, 1979-1980'de Göztepe'ye 3-1, 2011-2012'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Medipol Başakşehir) ve 2019-2020 sezonunda da Denizlispor'a 2-0'lık skorlarla kaybetti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.