1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı Phiri’yi Ağırladı
Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı Phiri’yi Ağırladı

Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı Phiri’yi Ağırladı

Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri’yi ağırladı. Phiri, oğlu Leonard Phiri’nin işletme eğitimi gördüğü üniversitesi gezdi, Rektör Prof.

A+A-

Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri’yi ağırladı. Phiri, oğlu Leonard Phiri’nin işletme eğitimi gördüğü üniversitesi gezdi, Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş’le görüştü. Üniversiteye, Türkiye’ye ve İzmir’e övgü yağdırarak, “Ülkenizin böyle üniversitelere sahip olması, bizler açısından da büyük şans. Bu sayede gençlerimiz daha iyi eğitim görüyor.” dedi.

Bakan Phiri, başta Gediz olmak üzere Türkiye’ye daha çok öğrenci göndereceklerini belirterek, “Lisansın yanısıra özellikle yüksek lisans ve doktora programlarında da Zambiyalı gençlerin bu imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin buluştuğu Gediz gibi Türk üniversitelerinde alacakları kaliteli eğitimle Zambiya’ya önemli hizmetlerde bulunacaklarına inanıyoruz. Eğitimle kurulan köprü, ülkelerimiz arasındaki dostluk bağlarının daha güçlenmesini, ilişkilerin ilerlemesini de sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Rektör Çevik ise oğlunun eğitimi için Gediz’i seçen Zambiyalı bakana teşekkür etti. Seyrek’teki kampüse kuracakları, güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üretiminde verimliliği arttıran hibrit santralin teknolojisine ilişkin yardım isteyen Phiri’ye destek sözü veren Çevik, “Gediz, İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından insanlığa değer katmak için kurulmuş, kollarını tüm dünyaya açmış bir üniversitedir. Hibrit santral teknolojisi başta olmak üzere her türlü desteğe ve işbirliğine hazırız. Zambiya’dan daha çok öğrencinin Türkiye’de eğitim görmesi, ülkemiz adına da önemli. Bu öğrenciler, dört beş yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikinci vatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşacak. Muhtemelen de birçoğu gelecekte çok iyi konumlara gelecek. Bizim için en büyük gurur tablosu işte bu olacak. Hedefimiz, 100 ülkeden bin yabancı öğrenciye ulaşıp kültürleri buluşturup kaynaştırmak.” dedi. CİHAN

Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı Phiri’yi ağırladı

Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı Phiri’yi ağırladı

Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı Phiri’yi ağırladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.