1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gediz'in Yabancı Öğrencileri Ülkeleriyle İhracat Köprüsü Kuracak
Gedizin Yabancı Öğrencileri Ülkeleriyle İhracat Köprüsü Kuracak

Gediz'in Yabancı Öğrencileri Ülkeleriyle İhracat Köprüsü Kuracak

Gediz Üniversitesi’nin 52 ülkeden öğrencileri, yeni pazarlara açılmak ya da ihracatını arttırmak isteyen firmalara umut oldu.

A+A-

Gediz Üniversitesi’nin 52 ülkeden öğrencileri, yeni pazarlara açılmak ya da ihracatını arttırmak isteyen firmalara umut oldu. Yabancı gençler, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyeleriyle biraraya gelerek bilinmeyenleri anlattı, kazandıran ipuçları verdi.

ABD’den Haiti’ye, Almanya’dan Endonezya’ya, Madagaskar’dan Senegal’e kadar dünyanın dört bir yanından İzmir’e eğitim için gelen gençlerle EİB el ele verdi. Gediz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü öğrencileri, EİB üyeleriyle buluştu. İlki yapılan toplantıda Kırgızistan, Nijerya, Mali, Nijer, Tanzanya, Gine, Yemen ve Azerbaycan tanıtıldı. Bu ülkeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi, coğrafi, sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel özellikleri anlatıldı. Gedizli öğrenciler, ülkelerinde nelere ihtiyaç duyulduğunu ve iş fırsatlarını aktardı.

'TÜRK MALINA GÜVEN BÜYÜK'

Özellikle Afrika’da işlenmiş gıda ve tarım ürünlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çekilerek, “Afrikalılar Çin mallarını sevmiyor, Türk ürünlerine karşı ise büyük bir güvenleri var. Türkiye’den gelen her şey, kaliteli olduğu için tercih ediliyor. Başta gıda olmak üzere her alanda daha çok ihracat yapılabilir.” tespitinde bulunuldu. Birçoğu Türkçe konuşabilen yabancı öğrenciler, ülkeleriyle ticari bağlantı kurmayı hedefleyen firmalara destek sözü de vererek, “Türkiye bizim ikinci vatanımız. Doğduğumuz ülkemizle okuduğumuz Türkiye için her türlü göreve hazırız.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.