1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genel Merkez boykot edecek
Genel Merkez boykot edecek

Genel Merkez boykot edecek

MHP Genel Merkez yönetimi Yargıtay’tan karar çıkmadan önce yapılacak olağanüstü tüzük ve seçimli kurultayları, “yok” sayacak, aday çıkarmayacak ve “boykot” edecek.

A+A-

MHP’de olağanüstü kongre denkleminde, “belirsiz ve bilinmeyen” noktaların çokluğu Genel Merkez ve muhalif kanatta geleceğin net görülememesine yol açıyor. Cevabı aranan soruların başında, “Yargıtay’ın ne karar vereceği ve bu kararı açıklanan 15 Mayıs’tan önce mi sonra mı vereceği” sorusu geliyor. Yargıtay 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kongre yapılmasına yönelik kararını onarsa muhalifler olağanüstü kurultayı toplayacak. Muhaliflerin salt çoğunluğu sağlayıp 611 delegeyi salona getirmeyi başarırsa tüzük değişikliğini de hayata geçirerek genel başkan seçiminin yapılacaığı ikinci kongre adımına geçecek. Yargıtay, muhaliflerin açıkladığı 15 Mayıs’a kadar kararını açıklamazsa da benzer bir tablo yaşanacak. Yargıtay, 15 Mayıs’tan önce mahkeme kararı bozarsa genel merkez kendi yol haritasını yürürlüğe koyacak, muhalif kanat ise yeni bir strateji belirlemek zorunda kalacak.

‘Yok’ sayacak!..
MHP Genel Merkezi, Yargıtay’ın yerel mahkeme kararını onaması veya 15 Mayıs’a kadar bir karar açıklamaması halinde muhaliflerin gerçekleştirmek istediği kongreyi, “yok” sayacak. Kanunsuz ve suç işlenerek gerçekleştirildiği iddiasıyla kongre salonuna gitmeyecek olan genel merkez, kendisini destekleyen delegelerin de salona gitmemesini sağlayacak. Muhalifler ise bu durumda tüzük kongresini toplamak ve tüzük değişikliğini gerçekleştirmek için gerekli olan salt çoğunluğu, yani 611 delege sayısına ulaşmaya çalışacak. Muhaliflerin bu sayıya ulaşarak tüzük değişikliği gerçekleştirmesi halinde genel merkez bu işlemi de, “yok hükmünde” kabul ederek parti tüzüğüne işlemeyecek ve genel başkan seçiminin yapılacağı ikinci kongre adımına geçilmesini engelleyecek. Muhaliflerin gerçekleştirdikleri tüzük değişikliğini işlemesi için genel merkeze gelmek zorunda olduğunu belirten MHP’li yöneticiler, “Geldiklerinde, ‘Biz işlemiyoruz kardeşim. Kanunsuz işlemin uygulaması olmaz’ dediğimizde ne yapacaklar?” ifadesini kullanıyor. Muhalifler, bu kez olağanüstü kongre kararlarının parti tüzüğüne işlenmesi için mahkeme kapısını çalacak. Bu durumda genel merkez zaman kazanmış olacak. Gelişmeler gerilimin artacağını gösteriyor.(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.