1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Gerçek Çobanların Rol Aldığı ‘devir’ Vizyona Giriyor
Gerçek Çobanların Rol Aldığı ‘devir’ Vizyona Giriyor

Gerçek Çobanların Rol Aldığı ‘devir’ Vizyona Giriyor

Bu hafta sinemaseverler 7 yeni film ile buluşuyor. Komedi, gerilim, animasyon ve 2 de yerli filmin seçkilerinin yer aldığı 31 Mayıs haftasının öne çıkan filmi “Devir”.

A+A-

Bu hafta sinemaseverler 7 yeni film ile buluşuyor. Komedi, gerilim, animasyon ve 2 de yerli filmin seçkilerinin yer aldığı 31 Mayıs haftasının öne çıkan filmi “Devir”. Film usta yönetmen Derviş Zaim imzasını taşıyor. Zaim, bu kez profesyonel oyuncuları tercih etmeyip, Hasanpaşa Köyü’nde tanıdığı çobanlara şans tanıyor.

KARANLIKTAN GELEN

Şehrin ufak mahallesinde yaşayan genç bir aile, Daniel ve Lacey Barett çifti huzurlu ve güvenli yaşamlarını bir anda tehdit eden bir dizi rahatsız edici olaylara tanık olmaya başlar. Tahmin edilemez derecede korkunç bir kuvvet tarafından tehdit edildiklerini anladıklarında Barret ailesi, durumu kendi yolları ile çözmeye çalışarak bu ölümcül gizemin peşine düşerler. Scott Stewart’ın yönettiği ve Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo ile Kadan Rockett’in oynadığı “Karanlıktan Gelen” korku-gerilim türünde.

ERKEK AKLI

Şöhret, para ve karizma Charles’a görünürde mükemmel bir hayat sunmuştur. Ne var ki aşkı onu aniden terk edince hayatı darmadağın olur. Sadık dostlarının yardımıyla zor da olsa kendisiyle yüzleşmeye çalışır. Film izleyicilere şu soruyu yöneltiyor: İnsan birini aynı anda hem sevip hem de ondan nefret edebilir mi? Roman Coppola’nın yönettiği ve Charlie Sheen, Jason Schwartzman, Bill Murray ile Patricia Arquette’nin oynadığı “Erkek Aklı”, İstanbul Film Festivali’nde gösterilmiş ve eleştirmenler tarafından tam not almıştı.

SİHİRBAZLAR ÇETESİ

‘Dört Atlı’ grubu sihirbazlık şovları yapmaktadır. Las Vegas’tayken Paris’teki bir bankaya uzaktan soygun yapıp karışık oyunlarıyla belli otoriteleri şaşırtırlar. FBI Özel Ajanı Dylan Hobbs, sihirbazlara suçlarının cezasını ödetmek konusunda ve onları daha da gözü pek soygunlar gerçekleştirmeden önce durdurmak konusunda kararlıdır. Louis Leterrier’in yönettiği ve Michael Caine, Morgan Freeman, Jesse Eisenberg ile Mark Ruffalo’nun oynadığı “Sihirbazlar Çetesi”nin senaryosu Ed Solomon’a ait.

ATEŞTEKİ KAĞITLAR

Gazi, ülkenin Güneydoğu’sunda, terör örgütü peşindeki bir birlikte askerlik yapmaktadır. Hasan, Gazi’nin tek arkadaşıdır. Teröristlerle sıcak çatışmaya girerler bir gece. Birlikteki üç-dört askerle birlikte Hasan da vurulup şehit düşer. Hasan ölmeden evvel sevdiği kadına versin diye bir mektup bırakır Gazi’ye. Terhis edilen Gazi, İstanbul’da ilk iş olarak mektubu sahibine ulaştırmak için davranır. Komedyen Yunus Günce, uzun bir aradan sonra yönetmenliğini Avni Kütükoğlu’nun yaptığı ‘Ateşteki Kağıtlar’ isimli sinema filmi ile beyaz perdeye dönüyor. Günce’ye filmde Abdullah Şahin, Suavi Eren ve Meral Kaplan eşlik ediyor.

DOĞAL KAHRAMANLAR

İyilerle kötülerin son derece heyecan dolu savaşını anlatan Doğal Kahramanlar’da savaşın bir tarafı doğayı ayakta tutma çabası içindeyken diğer taraf o dünyayı yok etmeye çalışmaktadır. Genç bir kız kendini bir anda bu büyülü evrende bulur ve dünyalarını kurtarmak için canla başla çalışan inançlı ve komik savaşçılarla dolu bir orduya katılır. Chris Wedge’nin kamerasından çıkan animasyon film “Doğan Kahramanlar”ı Emre Törün, Kutay Kırşehirlioğlu, Seda Özelsoy ile Aydoğan Temel seslendirdi. Film ayrıca 3D olarak seyirci ile buluşuyor.

THE HANGOVER III: FELEKTEN BİR GECE
Bu sefer düğün yok. Bekârlığa veda partisi yok. Ters ya da düz gidebilecek ne olabilir ki? Ancak Kurt Sürüsü yollara düştüğünde tüm bahisler kapanır. Film, Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis ve Justin Bartha’yı; Phil, Stu, Alan ve Doug rollerinde tekrar biraraya getiriyor. John Goodman ise ilk kez bu bölümde takıma katılıyor. Todd Phillips’in yönettiği “The Hangover III: Felekten Bir Gece” komedi sevenler için.

DEVİR

Burdura bağlı Hasanpaşa köyünde; her yıl bir çoban yarışması düzenleme geleneği vardır. Bu geleneğe göre çobanlar sürüleriyle beraber teker teker küçük bir su birikintisine girmekte ve suyu peşlerindeki koyunlarıyla birlikte kesintisiz ve hızlı biçimde geçmektedirler. Suyu sürüsüyle beraber tereddütsüz, hızlı ve seri geçen çoban yarışmada birinciliği kazanmaktadır. Takmaz lakaplı yaşlı çoban son sekiz yılın duayen şampiyonudur. Takmaz ve köydeki genç çobanlar çoban yarışmasında koyunların postunu boyamak için kırmızı renkli bir kayadan aldıkları parçaları elemekte, toz boya elde etmektedirler. Ancak gelecek yıllarda kırmızı renkli kayalardan bulmak zorlaşacağa benzemektedir. Çünkü büyük bir bir maden şirketi köy etrafındaki kırmızı kayaların olduğu yerde dev bir mermer ocağı açmıştır. “Devir”in yönetmen koltuğuna oturan Derviş Zaim bu kez profesyonel oyuncuları tercih etmeyip, Hasanpaşa Köyü’nde tanıdığı çobanlara şans tanıdı. Ali Özel, Mustafa Salman ile Ramazan Bayar’ın oynadığı “Devir”, haftanın öne çıkan filmi.
CİHAN

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Gerçek çobanların rol aldığı ‘Devir’ vizyona giriyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.